Hetuesit e Titan marrin masa paraprake në rast se kufomat gjenden në fundin e detit

by admin
Spread the love

Roja Bregdetare e SHBA-së ka thënë se hetuesit që po shqyrtojnë shpërthimin e zhytësit Titan dhe po “marrin të gjitha masat paraprake” në rast se gjejnë trupa në fund të detit.

Kapiteni Jason Neubauer, i cili drejton hetimin, tha se ishte një “përparësi” për të shpëtuar mbetjet pasi pjesë të anijes u gjetën të enjten rreth 487 metra nga rrënojat e Titanikut në Atlantik.

Zbulimi i bëri zyrtarët të arrinin në përfundimin se Titan kishte pësuar një “shpërthim katastrofik” që vrau pesë burrat në bord.

Duke folur në një konferencë shtypi të dielën, Cpt Neubauer sugjeroi se nuk ishte gjetur mbetje njerëzore deri më tani.

Ai u tha gazetarëve: “Unë nuk po hyj në detajet e operacioneve të rikuperimit, por ne po marrim të gjitha masat paraprake në vend nëse duam të hasim ndonjë mbetje njerëzore. Në këtë moment, prioritet i hetimit është nxjerrja e sendeve nga fundi i detit. Ne kemi hartuar tashmë vendin e aksidentit në terren, kështu që faktorët e tjerë do të jenë pjesë e hetimit.”

Rishikimi do të shqyrtojë “nëse një akt i sjelljes së keqe, paaftësia, neglizhenca ose shkelje e qëllimshme e ligjit” ka kontribuar në vdekjen e burrave.

Hetuesit më pas do të publikojnë një raport të gjetjeve të tyre dhe rekomandimeve të mundshme – të cilat mund të përfshijnë individët që “u referohen autoriteteve përkatëse për ndjekje penale”.

Kundëradmirali John Mauger – i cili udhëhoqi kërkimin – tha në të njëjtën konferencë shtypi se kishte qenë në kontakt me familjet e burrave që vdiqën për t’i mbajtur të përditësuar.

Ai gjithashtu zbuloi se ekuipazhet kishin kontrolluar një total prej 13,000 miljesh katrore. Që nga e premtja, automjetet e drejtuara nga distanca, të njohura si ROV, kanë vazhduar të skanojnë zonën si pjesë e një kërkimi të zvogëluar për prova për atë që ndodhi.


Top Channel

You may also like