Gjermania drejt humnerës infermiore, deri në vitin 2030 i nevojiten edhe 182 000 punëtorë shtesë

by admin
Spread the love

Sipas një studimi, mungesa e personelit infermieror në Gjermani rrezikon të përkeqësohet. Deri në vitin 2030, ka të ngjarë të kërkohen rreth 182 000 punëtorë shtesë, sipas llogaritjeve për “Pflegereport” të kompanisë së sigurimeve shëndetësore Barmer, i cili do të prezantohet të mërkurën. Sfondi për këtë është se numri i njerëzve që kanë nevojë për kujdes duhet të rritet nga 4.5 milionë aktualë, në rreth gjashtë milionë deri në vitin 2030.

“Mijëra infermierë mungojnë dhe koncepte kyçe se nga duhet të vijnë këta njerëz”, tha arkëtari Christoph Straub, transmeton portali Shtegu. Ai paralajmëroi se Gjermania është në rrugën e duhur për të rënë në një emergjencë të pasigurt të infermierisë. Për të shmangur këtë, qeveria e ardhshme federale, ndër të tjera, duhet ta bëjë trajnimin më tërheqës. Për të shmangur kërkesat e tepruara financiare për ata që kanë nevojë për kujdes, përfitimet e sigurimit të kujdesit afatgjatë duhet të rriten një herë dhe më pas të dinamizohen rregullisht.

Shifrat e reja të parashikimit janë shumë mbi vlerësimet që supozojnë se pesë milionë njerëz do të kenë nevojë për kujdes deri në vitin 2030, thuhet për shpjegim. Në analizën e Heinz Rothgang nga Qendra Kërkimore për Pabarazinë dhe Politikat Sociale në Universitetin e Bremenit, për herë të parë u bënë llogaritjet që nuk morën parasysh një përqindje të qëndrueshme, por fillimisht ende në rritje të atyre që kanë nevojë për kujdes në mesin e njerëzve. i siguruar.

Prandaj, kërkesat financiare për kujdes duhet gjithashtu të rriten. Sipas përllogaritjes, ajo duhet të rritet nga 49 miliardë euro në fund të vitit 2020 në 59 miliardë euro deri në vitin 2030 pa përmirësime të mëtejshme të performancës.

Lexo lajme interesante

You may also like