Gazeta austriake shkruan për suksesin e politikanit shqiptar Fidan Limani me prejardhje nga Sllupçani i Kumanovës – Shqip

by admin
Spread the love

Fidan Limani është menaxheri i ri i caktuar i SPÖ në rrethin e Lilienfeldit. Ai do të marrë këtë pozicion më 1 Mars, duke pasuar René Schaffhauser. Këshilltari i qytetit të Traisnit, Fidan Limani (28), menaxheri i caktuar i SPÖ, flet në një intervistë për NÖN për vizionet e tij, sfidat aktuale, motivimin personal dhe planet për detyrën e re.

NÖN: Ju punoni në një bankë. Pse tani doni të kaloni nga banka në politikë si profesion kryesor? Fidan Limani: Përveç lidhjes sime të thellë me vlerat socialdemokrate, kam ndjekur një trajnim intensiv në Institutin Karl Renner në tre vitet e fundit, ku kam përfunduar me sukses Akademinë e Rinisë, Akademinë e Medias dhe Akademinë e Politikës Europiane. Këto përvoja më kanë përgatitur në mënyrë optimale për këtë rol të papritur për mua dhe kanë forcuar vendosmërinë time për të sjellë ndryshime të vërteta.

Cilat janë qëllimet tuaja për detyrën tuaj të re? Limani: Ne, socialdemokratët, kemi një vizion të qartë për rrethin e Lilienfeldit. Qëllimi është të krijojmë dhe mbajmë një komunitet ku çdo person përjeton barazi shansesh dhe respekt. Me mbështetjen e Kontroll-Landesrat Hergovich dhe Bundesrat Christian Fischer, ne punojmë për të bërë këtë vizion realitet. Si mund të pozicionohet më mirë SPÖ në nivelin rajonal dhe atij shtetëror? Limani: Aktualisht, partia përballet me sfida të shumta.

Megjithatë, këto janë gjithashtu mundësi për të treguar se si mund të jetë ndryshe. Nën udhëheqjen strategjike të Wolfgang Zwander, ne jemi të gatshëm të paraqesim alternativa të qarta. Kontroll-Landesrat Hergovich, për shembull, tregon se si fondet nga qeveria federale shpesh nuk arrijnë aty ku janë më së shumti të nevojshme në Niederösterreich-Mittel. Ne jemi të vendosur të thyemi këtë mungesë transparence dhe të drejtojmë fondet aty ku ndihmojnë më shumtë njerëzit.

Si dëshironi të kontribuoni në këtë në nivel rajonal? Limani: Vëmendjen dhe mbështetjen time të plotë e kanë veçanërisht ato komuna ku ne si SPÖ jemi në pakicë ose duhet të luftojmë fort. Komunat ku ende nuk jemi përfaqësuar ose kemi vetëm një ose dy këshilltarë, më interesojnë veçanërisht. Premtoj që këto komuna jo vetëm do të marrin vëmendjen tonë, por edhe resurset dhe mbështetjen e nevojshme për të arritur qëllimet tona të përbashkëta. Së bashku, do të ndërtojmë një forcë më të fortë dhe të bashkuar në të gjithë rrethin.

Kush do t’ju mbështesë në këtë? Limani: Kryetari i rrethit Bundesrat Christian Fischer dhe unë vlerësojmë punën e hollësishme të Sven Hergovich. Përpjekjet e tij për të mbajtur koalicionin përgjegjës janë thelbësore për të siguruar që çdo vendim të shërbejë për mirëqenien e komunitetit. Kryetari ynë i rrethit është një shembull frymëzues i forcës udhëheqëse socialdemokrate. Përkushtimi i tij i palodhur për njerëzit frymëzon punën për qëllimin tonë të përbashkët. Cilat do të jenë detyrat tuaja kryesore si menaxher i rrethit? Limani: Koordinimi si dhe mbështetja e organizatave lokale.

Është shumë e rëndësishme për mua të punoj ngushtë me këto organizata dhe të sigurohem që ato të dinë se nuk kam frikë nga puna e vështirë. Puna e vështirë është e mirëpritur te unë, sepse shpesh është e nevojshme për të arritur ndryshime të vërteta. Çfarë ju intereson veçanërisht në këtë detyrë? Limani: Trajnimi im në Akademinë e Rinisë më ka mësuar se sa e rëndësishme është të dëgjosh zërat e brezave më të rinj. Përfshirja e tyre është thelbësore për krijimin e një politike dinamike dhe me orientim të ardhshëm. Pjesëmarrja e qytetarëve është një koncept që, sipas mendimit tim, opozita shpesh e injoron. Ne hapim dyert dhe ftojmë të gjithë të kontribuojnë.

Cilat mendoni se janë projektet e rëndësishme të ardhshme? Limani: Me mbështetjen e partisë dhe vizionin e zgjeruar të Sven Hergovich dhe Wolfgang Zwander, ka disa projekte ambicioze që synojnë të sjellin ndryshime të vërteta dhe pozitive në rrethin e Lilienfeldit. Projekte që rrisin prosperitetin dhe cilësinë e jetës për të gjithë, jo vetëm për “elitën e lartë.” Cila është motivimi juaj personal? Limani: Motivimi im është një zjarr që digjet i ushqyer nga vlerat e thella të socialdemokracisë. Liria, barazia, drejtësia dhe solidariteti nuk janë vetëm fjalë për mua, ato janë kompasi që drejton veprimet e mia. Çdo ditë zgjohem me bindjen e fortë se së bashku mund të krijojmë një Niederösterreich më të mirë dhe më të drejtë.

Nuk kam frikë nga sfidat, sepse di se çdo përpjekje, çdo orë punë e vështirë, na afron më shumë tek qëllimi për të krijuar një komunitet ku çdo person mund të shpalosë potencialin e tij të plotë. Përkushtimi im është i palëkundur, vendosmëria ime është e pathyeshme. Jam këtu për të luftuar dhe për të lënë një ndikim pozitiv dhe të qëndrueshëm – për rrethin tim të lindjes dhe për socialdemokracinë.

Cila është mesazhi juaj për qytetarët? Limani: Me mbështetjen e Kontroll-Landesrat Sven Hergovich, i cili vëzhgon me sy të mprehtë manovrat, menaxherit shtetëror Wolfgang Zwander, strategjia i cili shtyn përpara pa mëshirë, dhe kryetarit të rrethit Bundesrat Christian Fischer, i cili lufton me zemër dhe shpirt për popullin, ne jemi të gatshëm të “mbështjellim mëngët” dhe të sjellim një ndryshim të vërtetë.

 

You may also like