Garat e çiklizmit, marrin pjesë 15 shtete me 200 garues. Distanca është 980 kilometra

by admin
Spread the love

Ka startuar turi i 79-të në Ciklistik i Shqipërisë ku ndryshe nga vitet e tjera në këtë tur do të ketë edhe 15 shtete europiane pjesmarrëse në të. Do të jenë rreth 200 ciklistë që do të marrin pjesë në këtë aktivitet i cili në edicionin e tij special, do të ketë pikë të vlefshme ndërkombëtare për aktivitetet pasardhëse dhe kjo është arsyeja kryesore e pjesmarrjes së kaq shumë shteteve në të.

Starti i etapës së parë, sic është kthyer në traditë tashmë është bërë nga sheshi Nënë Terza dhe do të përfundojë në qytetin e Korcës një distancë në total prej 161 km. Kjo etapë konsiderohet e një vështirësie të mesme nga spevialistët e ciklizmit por, që përpoas garës kërkon një impenjim maksimal edhe të policisë së shtetit e cila do të kontrollojë mbarëvajtjen e xhiros etapë pas etape duke kufizuar edhe qarkullimin në qytetet ku do të kalojnë ciklistët.

Nga Korca më pas Etapa e dytë do të jetë Korcë-Elbasan për të zbritur më pas në Vlorë Gjirokastër dhe do të ulë siparin në qytetin e Fierit. I gjithë rrethi ciklistik do të ketë një distancë prej 980 km.

nga shqipëria do të ketë dy skaudra pjesëmarrëxse edhe ekipi kombëtarë dhe ekipi i Tiranës duke shtuar konkurentën ndjeshëm për cmimet e para që të mbesin brenda ciklsitëve tanë. Një motivim ekstra do të jenë edhe shpërblimet financiare të cilat në total janë rreth 37 mij euro.


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like