Fshijini këto gjëra nga Facebooku juaj, mund të jeni në telashe – Shqip

by admin
Spread the love

18:51 | 1 Dhjetor 2021

Megjithëse Facebook u krijua kryesisht për të lidhur përdoruesit, ky rrjet ka pësuar shumë transformime që nga themelimi i tij më 4 shkurt 2004.

Në Facebook janë rreth 2.9 miliardë përdorues aktivë, të cilët pothuajse çdo ditë e vizitojnë këtë rrjet social dhe ndajnë në të detaje nga përditshmëria e tyre.

Ja çfarë duhet të fshini menjëherë nga profili juaj në mënyrë që të mos rrezikoni sigurinë tuaj.

1. Numri i telefonit

Sigurisht që është më mirë të mos publikoni numrin tuaj privat publik, gjë që kushdo që dëshiron mund ta abuzojë.

2. Miqtë që nuk janë miqtë tuaj

Sa miq keni vërtet në Facebook? 100, 5000? Sigurisht që ju pëlqen të jeni kaq popullor, por sa prej tyre janë miqtë tuaj të vërtetë? Dëshironi të ndani informacionin tuaj privat me njerëzit që i keni takuar një herë apo kurrë?

3. Aplikacion celular

A e dini se aplikacioni celular Facebook harxhon 20 për qind më shumë bateri?

4. Shikoni çfarë ju pëlqen

Sapo keni planifikuar një udhëtim në Romë dhe në Facebook shfaqet një reklamë që ofron fluturime të lira për në kryeqytetin italian? Pyes veten se si e di Facebook këtë? Sigurisht bazuar në faqet dhe faqet që keni vizituar dhe pëlqyer.

5. Çaktivizoni opsionin e njohjes së fytyrës

Rreth 350 milionë foto postohen në Facebook çdo ditë. Ndoshta ju ka ndodhur që një mik të postojë një foto nga një natë jashtë ku keni pirë pak më shumë. Facebook ju njohu, ju etiketoi dhe shtoi një foto në profilin tuaj, edhe pse ju nuk dëshironit. E keni harruar, por ndoshta ajo foto do të gjendet, për shembull, nga punëdhënësi juaj i ardhshëm.

6. Vendndodhja

Asnjëherë mos postoni në Facebook ku jetoni ose ku jeni në këtë moment. Asnjëherë nuk e dini nëse dikush po ju vëzhgon me obsesion apo po ndjek çdo hap tuajin.

7. Numri i kartës së kreditit

Këtë informacion nuk duhet ta ndani me askënd, e aq më pak me persona të panjohur në internet, sepse mund të ketë keqpërdorim serioz të të dhënave.

8. Statuse rreth udhëtimeve tuaja

Duhet të dini se ato që postoni në Facebook nuk ndiqen vetëm nga miqtë tuaj, sepse nëse postoni se po shkoni në një udhëtim 10-ditor jashtë vendit, është si një ftesë për hajdutët që nuk do të jeni në shtëpi.

Lexo lajme interesante

You may also like