Frikë nga konflikte të reja në Ballkan – Shqip

by admin
Spread the love

William Dale Montgomery, ish-ambasadori amerikan në Kroaci dhe Serbi, tha se kishte frikë se mund të ketë konflikte të reja në Ballkan, pasi asnjë nga problemet në vendet e Ballkanit nuk është zgjidhur.

“Dhe problemi është se nuk tërheq më vëmendjen e botës. Unë mendoj se në vitet 1990 ky ishte vendi kryesor në botë ku liderët tanë e përqendruan vëmendjen e tyre. Ky nuk është më rasti sot, dhe nuk besoj se këto shtete mund të adresojnë të vetme çështjet që i mundojnë. Nga të gjitha anët, ndjenjat janë aq të trazuara sa nuk shoh zgjidhje”, tha Montgomery.

Ai gjithashtu theksoi se beson se Bashkimi Evropian nuk po jep ndihmën dhe mbështetjen që duhet për të gjithë rajonin e Ballkanit.

“Unë mendoj se njerëzit këtu janë disi prapa vendeve të tjera evropiane në pikëpamjet e tyre. Ne nuk duhet të harrojmë se Gjermania dhe Franca kanë qenë në luftë me shekuj dhe janë ndalur vetëm pas Luftës së Dytë Botërore. Kjo do të ndodhë edhe me këtë rajon, por do të akoma kohë.

Më e rëndësishmja, ajo do të ketë nevojë për ndihmën e Bashkimit Evropian në radhë të parë, sepse ky rajon nuk mund të ketë sukses më vete. Ajo ka nevojë për mbështetjen e plotë të Perëndimit, SHBA-ve dhe BE-së për të arritur këto ndryshime me kalimin e kohës”, thotë Montgomery. /tesheshi.com/

Lajme interesante

You may also like