Fillim i ciklit të dytë të programit “Supershkolla”

by admin
Spread the love
Zyra rajonale për bashkëpunim rinor (RYCO) sot zyrtarisht do të hapë fillimin e ciklit të dytë të “Supershkollave” – ​​program i shkëmbimit të shkollave në rajon për të mbështetur procesin e paqes. ndërtimin dhe pajtimin dhe mësimin ndërkulturor dhe dialogun ndërmjet shkollave, nxënësve dhe komuniteteve të tyre.

“Programi është pjesë e projektit me shumë donatorë “Programi i shkëmbimit të shkollave në Ballkanin Perëndimor” i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe Ministria Federale gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (BMZ) dhe zbatuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit ( GIZ) së bashku me Zyrën rajonale për bashkëpunim rinor (RYCO”), kumtoi organizatori i manifestimit.

Janë paralajmëruar fjalime përshëndetëse të ministrit të Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri, shefit të Delegacionit të Bashkimit Evropian në vend Dejvid Gir zëvendësambasadorit të Republikës federale të Gjermanisë Oto Graf, drejtorit të Agjencisë për Rini dhe Sport, Naumçe Mojsovski dhe shefi i zyrës lokale në Maqedoninë e Veriut, Vlladimir Gjorgjevski.

Të pranishëm do të jenë profesorët dhe mësimdhënësit nga shkollat ​​që kanë marrë grante në këtë cikël.

 


You may also like