FERRARI 296 GTB

by admin
Spread the love
Në Maranello ata dinë të bëjnë modele aq inovative sa të mund të krijojnë një para dhe një pas. Berlineta e re hibride është një nga ato: 0-200 në 7,9 sekonda, gati për emocione, e shfrytëzueshme. Ne duhet të flasim për të…

 

Duke fikur motorin, duke dalë nga ky Ferrari i ri, njeriu pyet veten se çfarë do të ndodhë tani. Çfarë mund të ketë pas kësaj berlinete? Me çfarë fishekzjarrësh të tjerë – në Maranello – do të na befasojnë kur të vijë koha për të evoluar kryeveprën e vogël që është 296 GTB?

Unë do të doja të ishte e qartë, që në fillim, se përballë këtij sistemi motorik hibrid 830 HP, nuk ka asnjë zgjidhje të mëparshme të miratuar nga një berlineta që mund të vazhdojë: këtu do të gjeni shpirt (663 HP V6), gatishmëri (garantuar nga 167 HP nga MGU-K e vendosur midis motorit 2,992 cm3 dhe kutisë së marsheve me tetë shpejtësi me dy freksione) dhe aftësi të paparë.

Mund të diskutonim për orë të tëra për tingullin e lavdishëm të 458 V8 me aspirim natyral, i cili do të ishte i paligjshëm sot; ose shtytja surreale e një V8 me dy turbo me majë të sheshtë (si ajo e paraardhësit të tij me aspirim natyral, për këtë çështje) në ndjekje të xhirove më të mira.

Por fakti mbetet se biturbo-ja e re V6 fluturon aq lart(deri në 8500 rpm) sa i bën notat e larta të këtyre cilindrave të vendosur në aromën e ziles së garave: një “V” shumë e madhe e parë në të kaluarën me “millecinque” V6 nga 156 që fituan kampionatin F1 në 1961 (ose makina me një vend që në 1958 e çoi Mike Hawthorn drejt fitores në titullin e pilotëve F1, 246 F1) ose 126 turbo, gjithashtu në Formula 1 dhe gjithmonë 1.5 : 126 (C dhe CK i 1981) dhe C2 (i 1982).

Zgjidhje teknike e dobishme, sepse ndihmon në uljen e qendrës së gravitetit (15 mm në lartësi të kursyer me këtë grup fuqie në krahasim me ekuivalentin e F8 Tributo), edhe në këto kohë elektrifikimi: kështu makina u përgjigjet më mirë komandave të përshpejtuesit. Ndarja 120 ° midis bankave nuk është përmendja e vetme e 296 GTB nga e kaluara.

Është baza e shkurtër e rrotave, një detaj që pjesët e via Abetone e quajnë SWB (shkurtim i bazës së shkurtër të rrotave që theksoi shkathtësinë e 250 nga viti 1959); janë kontrafortat fluturuese (homazh për 250 të tjera, Le Mans 1963), spoileri “i fshehur” i dritares së pasme që përmend, pa e kujtuar hapur, 512 BB (1973).Me pak fjalë: një Ferrari i vogël, meqë po flasim për cilindrat më të shkurtër dhe më pak në listë, por sa i vogël nuk është.

Në të vërtetë, ajo studioi shumë mirë përpara se të shkonte në banketin emocionues të organizuar nga Berlinettas që i paraprinë. 296 GTB përshpejton mënyrën se si nuk mund ta frenoni buzëqeshjen tuaj (0-100 në 2,9 sekonda, 0-200 në 7,9). Ai frenon po aq mirë dhe të gjitha komandat, në përgjithësi, përgjigjen me pesha (sistemi i frenimit, i pajisur me një ABS që rrjedh nga sporti motorik dhe drejtimi) i denjë për akordimin më të mirë të shprehur nga Ferrari.

Pastaj ka një seri të tërë lajmesh të shkëlqyera që vijnë për ju sapo të hipni në sediljen e shoferit. Ashtu si dukshmëria e bukur përpara: kjo, së bashku me një kujdes të mirë për artikullin e përdorshmërisë (bagazhi nuk është aq i vogël), na bën të imagjinojmë një përdorim të përditshëm. Ëndërroni në ëndërr, pasi çmimi fillon nga 275,500 €.

Në këtë kuptim, nuk mungojnë kamerat e parkimit, të dukshme nga pulti dixhital i trashëguar nga SF90 (si timoni dhe grila e ndërrimit të marsheve).

SENSACIONALE

296 GTB ka pesë mënyra drejtimi që mund të zgjidhen nga Manettino dhe të kombinohen me katër që rregullojnë logjikën e ndërhyrjes së sistemit elektrik: nga elektriciteti i plotë në Qualify, për t’i dhënë të gjitha në pistë, me të gjithë kuaj-fuqinë në dispozicion.

Kërkimi është i saktë dhe i qëndrueshëm, i aftë për t’u ndjekur nga një pjesë e pasme që mezi pret të bëjë atë që dëshironi, duke përfshirë edhe mbidrejtimin.

Nuk ka “herë të dytë” në futje (ajo ndjenjë me të cilën, pasi pjesa e përparme të jetë futur në kurbë, trupi priret të shtrihet në rrotën e jashtme të përparme). Duket se ka të bëjë me një të pasme vetëdrejtuese. Në vend të kësaj, është një makinë e krijuar për t’u sjellë në këtë mënyrë që nga fleta bosh.

Drejtimi i 296 GTB është ndriçues, i pasur: si në versionin standard ashtu edhe në versionin Assetto Fiorano, varianti i krijuar për ata që duan të shijojnë maksimalisht 296 midis bordurave (nga 307.500 euro, në imazhin në majtas).

Me të vërtetë të bën përshtypje, ky Ferrari, për shkathtësinë midis bordurave. Mbetet vetëm ta provoni në Vairano.

296 GTB është mirë i banueshëm: nuk mungojnë dollapët për ruajtjen e objekteve dhe palltove. Lëkura, detajet e dekoruara mirë dhe pëlhurat teknike rikthejnë ndjenjën e vlerës.  Kjo foto, në veçanti, është konfigurimi i Assetto Fiorano me panele dyersh prej karboni dhe rripa sigurie me katër pika. Më poshtë, nga e majta: pulti dixhital, priza e karikimit të sistemit hibrid plug-in dhe monitori i pasagjerëve, nga i cili mund të shqyrtohet performanca dhe itineraret ose të menaxhohet info-argëtimi

Monitor sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.
Artikulli mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar “Revista Monitor” shoqëruar me linkun e artikullit origjinal.

Lexo lajme interesante

You may also like