Është anëtari i parë i ardhshëm i BE-së – Shqip

by admin
Spread the love

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron i premtuar kryeministrit Milojko Spajiç se Mali i Zi do të jetë anëtari i parë i ardhshëm i Bashkimit Evropian.

Në këtë takim është diskutuar edhe për një dokumenti strategjik, i cili do të jetë baza për partneritetin mes dy shteteve. Franca i ka ofruar Malit të Zi ndihmë me ekspertë në procesin e integrimit evropian. Investimet franceze përfshijnë mbrojtjen, shëndetësinë, ndërtimin e autostradave dhe hekurudhave në Malin e Zi.

Spajiç i shprehu presidentit Macron dëshirën për organizimin e Samitit të Komunitetit Politik Evropian këtë vit në Malin e Zi.

Klan News

You may also like