Elon Musk tregon se të gjithë përdoruesit e X do të duhet të paguajnë për të aksesuar platformën

by admin
Spread the love

Elon Musk ka treguar se X, platforma e njohur më parë si Twitter, po përgatitet të detyrojë të gjithë përdoruesit e platformës që të paguajnë.

Pronari i X tha se ngritja e një muri pagesash rreth platformës do të shmangte bots, ose llogaritë e automatizuara, që janë bërë një problem për Musk dhe X. Duke folur në një takim me Benjamin Netanyahu, kryeministri izraelit, CEO i Tesla dhe personi më i pasur në botë sugjeroi se X do të bëhej me pagesë për të gjithë përdoruesit. Aktualisht, Twitter tarifon përdoruesit vetëm për shërbimin e tij të abonimit X Premium, i cili ofron përfitime të tilla si një shenjë kontrolli të verifikuar të llogarisë dhe kushton $11 në muaj për përdoruesit e iPhone ose $8 në muaj për personat që abonohen direkt nga website i X.

Ne tashmë do të kalojmë drejt një sistemi të ri me pagesë të vogël mujore për përdorimin e platformës”, tha Musk. Duke thënë se bot-et kushtojnë “më pak se një qindarkë” për t’u krijuar, Musk shtoi se rritja e kostos së një llogarie në “disa dollarëmund të pengojë operatorët e softuerit.

Ai shtoi: “Plus, sa herë që një krijues robot donte të bënte një bot tjetër, do t’i duhej një mënyrë tjetër e re pagese.” Musk tha gjithashtu se X kishte 550 milionë përdorues mujorë që gjeneronin deri në 200 milionë postime në ditë.

Musk ka ngritur perspektivën e një “payëall” në një kohë kur platforma lufton një rënie të thellë të fitimeve nga reklamat, burimi kryesor i saj i të ardhurave. Musk ka thënë se një bojkot i reklamuesve, i nxitur nga shqetësimet për udhëheqjen e tij të platformës dhe menaxhimin e përmbajtjeve të papërshtatshme ose të urrejtjes, ka bërë që të ardhurat nga reklamat të bien me 60%.

You may also like