Ekzekutimi i katër shimpazeve në Suedi – Shqip

by admin
Spread the love

Në kopshtin zoologjik Furuviksparken në Suedi, katër shimpanze u vranë pasi u arratisën nga rrethimi i tyre të mërkurën.

Siç raporton televizioni suedez SVT, hetimi i policisë është në vazhdim, është bërë një raport për kushtet e akomodimit të shimpanzeve dhe administrata e kopshtit zoologjik pretendon se ata duhej të përdornin armë zjarri për arsye sigurie.

Shimpanzetë e tjera që ishin në arrati janë mbyllur në strehimin e tyre, shtoi ZOO. Njëra prej tyre, Selma, ka mbetur e plagosur.

“Fokusi i plotë do të jetë kujdesi për shimpanzetë, vlerësimi i mirëqenies së tyre dhe ofrimi i të gjithë kujdesit të nevojshëm. Ne do të fokusohemi veçanërisht në dëmtimet dhe mirëqenien e Selmës”, thuhet në deklaratë.

Shimpanze Santino ishte i njohur për pikturat e tij që shiteshin me çmime të larta. Siç raportohet nga SVT, kur Princesha e Kurorës Victoria mbushi 25 vjeç, ajo dhuroi 100,000 korona për një projekt bamirësie për shimpanzetë dhe mori pikturën e Santinos si falënderim.

Në vitin 2012, u njoftua se pikturat dhe grafika e Santinos sollën rreth gjysmë milioni korona. Vetëm një nga veprat e tij u shit për pesë deri në dhjetë mijë korona. /tesheshi.com/

Lexo lajme interesante

You may also like