Edhe pse shpëtoi një jetë, Roland Aliu dhe të afërmit e tij i pret dëbimi nga territori francez

by admin
Spread the love

Një vit pas aktit të tij guximtar, Roland Aliu dhe të afërmit e tij i pret dëbimi nga territori francez, siç zbulon gazetaa “La Nouvelle République”. Djaloshi ri shqiptar u dallua në shkurt 2022 duke shpëtuar nga zjarri në shtëpinë e saj një tetëdhjetëvjeçare nga rrethi Trois-Cités, në Poitiers. Ekipet e shpëtimit të Vienne i kishin dhënë atij medaljen e artë për këtë akt të guximit korrikun e kaluar.

Që atëherë ai kishte shpresuar të merrte një lajm të mirë me një leje qëndrimi në formën e duhur dhe të mirë për të dhe të afërmit e tij. Dështoi, posta e prefekturës që mbërriti më 9 dhjetor në kutinë postare të familjes nuk e realizoi këtë shpresë.

“Na japin një muaj kohë të largohemi nga territori francez”, konfirmon Roland Aliu në “La Nouvelle République”, transmeton portali Shtegu. Në shënjestër janë edhe babai im, nëna ime dhe vëllai im i vogël. nuk e kuptoj. I kisha shkruar presidentit të Republikës dhe Ministrisë së Brendshme. Të dy u përgjigjën se nuk mund të bënin asgjë drejtpërdrejt, se ishte trajtuar nga prefekti i Vjenës”.

Për muaj të tërë, mbështetësit e Roland Aliut dhe të afërmve të tij u habitën dhe shprehën keqardhje për heshtjen për situatën e tij administrative. Këtë të shtunë, më 7 janar 2023, u organizua një tubim mbështetës para prefekturës së Vienne. Ajo e justifikon vendimin e saj me kontrollet e kryera në shërbimet e urgjencës dhe policia mobilizoi mbrëmjen e zjarrit “që nuk bëri të mundur vërtetimin e aktit të trimërisë siç përshkruhet”.

Prefektura vëren gjithashtu se “nuk është demonstruar integrim profesional” dhe se dy masat e mëparshme të heqjes të vërtetuara nga drejtësia administrative nuk janë respektuar.

You may also like