E gjithë Franca po flet për heroizmin e shqiptarit që iu refuzua lejeqëndrimi (VIDEO)

by admin
Spread the love

Mbrëmjen e së mërkurës 2 shkurt 2022, një tetëdhjetëvjeçare u shpëtua nga flakët e pavijonit të saj Trois Cités de Poitiers. Një akt guximi i përshëndetur nga banorët e rrethit dhe i transmetuar në rrjetet sociale për shkak se shpëtimtari, Roland Aliu, një djalosh shqiptar, i është refuzuar gjithmonë lejqëndrimi në Francë. Një situatë që miqtë dhe mbështetësit e tij nuk e kuptojnë kur ai është i përfshirë me Restos du Cœur dhe komitetin e lagjes Trois Cités.

Ngjarja ka ndodhur mbrëmë rreth orës 21:00. Roland Aliu tregoi guxim dhe shumë gjakftohtësi. Duke ecur asaj mbrëmje e duke mos ditur se do të bënte një akt heroik. Ai shpëtoi një grua të moshuar nga shtëpia e saj e djegur, informon portali Shtegu. Veprimi i tij gati i kushtoi atij jetën, duke u përpjekur ta nxirrte këtë zonjë nga shtëpia e saj, vetëm për t’u kthyer në shtëpi për t’u siguruar që nuk kishte njerëz të tjerë.

Duke e ndjerë se do të mbetej në kurth nga tymi dhe flakët e tij toksike, ai u kthye jashtë te zonja dhe më pas kontaktoi shërbimet e urgjencës. Pasi ka kaluar natën në urgjencë, Rolandi tani është më mirë.

Lexo lajme interesante

You may also like