dy të akuzuar për vrasjen e 3600 zogjve – Shqip

by admin
Spread the love

Dy persona në shtetin amerikan të Montanës janë akuzuar për vrasjen e rreth 3600 zogjve, përfshirë shqiponjat e mbrojtura me ligj, dhe tregtimin e paligjshëm të puplave dhe pjesëve të trupit të tyre.

Zyra e Prokurorit të Shtetit në Montana ka ngritur aktakuza kundër Simon Paul dhe Travis John Branson, të cilët akuzohen për vrasjen e zogjve, duke përfshirë një zogj dhe një shqiponje tullace.

Sipas aktakuzës, Paul dhe Branson vranë afërsisht 3600 zogj dhe shitën ilegalisht pendët, krahët, bishtat dhe pjesët e trupit të tyre me çmime të larta.

Aktakuza vuri në dukje se zogjtë u vranë midis 2015 dhe 2021, dhe gjithsej 14 akuza u ngritën kundër Paul dhe Branson në lidhje me tregtinë e paligjshme të shqiponjave tullace dhe të artëe duke shkelur ligjet për mbrojtjen e kafshëve të egra dhe konspiracion.

Në SHBA ka ligje për të parandaluar gjuetinë dhe ngacmimin e shqiponjave. /tesheshi.com/

You may also like