DS 9 E-TENSE

by admin
Spread the love
Versioni 250, i këndshëm dhe i butë, hyn në gamën e flamurit francez. Ndërsa në krye gjejmë më performancën 4×4 360, me dy motorë elektrikë

 

MIRË TË NDRYSHME

DS 9, flamuri francez, në gamën e tij të përditësuar përfshin versionin E-Tense 250 dhe versionin më të lartë, 4×4 360 (shih kutinë më lart, djathtas).

Të dy hibridet plug-in, përkatësisht me lëvizje me rrota të përparme dhe me të gjitha rrotat, tregojnë një natyrë të ndryshme.

MË SHUMË ENERGJI

Falë 1.6 PureTech, tani me 200 kf (më parë 180), kombinuar me një njësi elektrike 110, fuqia totale rritet nga 225 në 250 kf. Dhe një bateri e re 15,6 kËh ofron një gamë me emetim zero deri në 70 km në qytet dhe 61 km në ciklin e kombinuar.

KOMODE DHE FLUIDE

DS 9 250 jonë është në versionin Performance Line +, me goma 235 / 45R19. Fillon në EV dhe më pas, kur kërkoni më shumë frymëzim, benzina fillon, për një përgjigje të shpejtë dhe të këndshme. “9”, 4,93 metra e gjatë, lëviz pa probleme dhe shpejt edhe pa u dashur të shtyjë dhe, mes kthesave, rezulton mjaft e shkathët.

Shumë i heshtur në rrugë, është në gjendje të filtrojë çdo pabarazi të pjesës së poshtme, falë pezullimeve të skanimit DS Active: një pikë e fortë, së bashku me përzierjen midis butësisë dhe konsumit.

ÇFARË SHTYTJE

4X4 360 Në DS 9 4×4 360, i pajisur me rrota 20 “, pezullim të ulur dhe trase më të gjerë, është montuar një njësi e dytë e rrymës, e cila realizon lëvizjen me të gjitha rrotat.

Kështu, shtytja më e madhe elektrike prodhon performancë shumë më të lartë se ajo e. 250. Edhe nëse, në Sport, diçka humbet për sa i përket linearitetit të ofrimit.

LUKS DHE GRINTË

Versioni në krye të gamës është E-Tense 4×4 360, i cili fillon nga 68,400 euro

TË GJITHA PËRPARA

DS 9 E-Tense 250 tregoi një përzierje të mirë midis performancës dhe konsumit

AMBIENT SHIK

Materiale të çmuara dhe montim i kujdesshëm: DS nuk zhgënjen. Ndonjëherë, megjithatë, përsosja nuk përputhet me prakticitetin: një shembull i kësaj janë rregullatorët e dritareve (këtu në të majtë), të cilët grumbullojnë tunelin

135 KM/H

SHPEJTËSIA MAKSIMALE ME MOTORIN ELEKTRIK

PËRMBLEDHJE

Motori

L4 turbobenzinë

Cilindrata

1.598 cm³

Fuqia totale 

184 kW (250 kf)

Çmimi

Nga 58.700€


Monitor sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.
Artikulli mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar “Revista Monitor” shoqëruar me linkun e artikullit origjinal.

Lexo lajme interesante

You may also like