Drejtori Ahmeti është në vizitë politike si kuadër i BDI, shteti dhe funksionimi i tij janë gjithmonë në plan të dytë – Shqip

by admin
Spread the love

Nga VMRO-DPMNE përmes një konference kanë akuzuar, drejtorin e Fondit Shëndetësor, Faton Ahmeti se vizitën e tij në SHBA po e bën e nga ana tjetër le Fondin në gjendje të rrezikuar.

”Megjithëse sistemi Shëndetësi është rrëzuar për dy javë, siguruesit nuk mund të marrin asnjë informacion, mjekët nuk mund të marrin pagë, megjithatë drejtori i BDI, Faton Ahmeti është me pushime në Shtetet e Bashkuara, ai nuk është në punën e tij dhe konfirmohet zyrtarisht nga Shëndetësia se  ai po përdor një pushim vjetor.

Drejtori Ahmeti përdor një pushim vjetor sepse është në një vizitë politike, si staf i BDI sepse vizita e tij nuk është nga pozicioni i drejtorit, por personal, dhe përfitimi i vetëm është përmirësimi i tij politik. Kjo u konfirmua vetë duke njoftuar se ai është në një program për vizitat e udhëheqjes, i cili po zbatohet për politikanët, jo për zyrtarët e shtetit.

Për shkak të paaftësisë së menaxhimit të Fondin Shëndetësor, i cili është pjesë e Ahmetit, i gjithë sistemi i të dhënave të fondit ishte dhe akoma i rrezikuar dhe është nën rrezik serioz, me mundësinë e zhdukjes së të dhënave dhe duhet të futen me dorë për muaj të tërë. Epilogu deri më tani ka qenë mjekë pa pagë dhe një numër procesesh të ngecura. Kovacevski si kryeministër hesht vetëm për mbështetjen e BDI-së, pa të cilat ai nuk do të jetë në atë zyrë, dhe për këtë arsye është peng i tyre.

E habitshme është që dy javë Faton Ahmeti nuk mësuan për qëndrimin e tij politik dhe ndërsa të dhënat e siguruesve, informacioni dhe diagnozat e tyre personale u rrezikuan si anëtar i Partisë së Politikës së BDI-së mbetën në qëndrimin politik.

Për BDI dhe LSDMshteti dhe funksionimi i tij janë gjithmonë sekondare.

Përkatësisht, Faton Ahmeti me këtë procedurë, tregon se për të angazhimi i tij politik në BDI është më i rëndësishëm sesa funksioni i shtetit, të cilin ai e kryen dhe për të cilin paguhet nga qytetarët.
Faton Ahmeti si Artan Grubi, e vuri interesin e tij personal për interesin e qytetarëve, paratë e të cilëve paguhen.

Kovacevski, nga ana tjetër, duhet të largojë menjëherë Faton Ahmeti nga pozicioni i drejtorit të Fondit, dhe nëse nuk e bën këtë, ai do të vulosë vetëm faktin se ai është peng i BDI, i cili ende mban pushtetin, thonë nga VMRO-DPMNE. /KlanMacedonia/

You may also like