Drejtoresha e “Sami Frashërit”: U kërcënova me jetë, jam e padëshiruar veç pse jam femër

by admin
Spread the love

Profesorët në gjimnazin “Sami
Frashëri” në Prishtinë kanë vazhduar me ditën e katër të bojkotimit të procesit
mësimor, në shenjë pakënaqësie ndaj mënyrës së emërimit të drejtoreshës së re Fahrije
Retkoceri, raporton Ekonomia Online.

Profesorët po e kundërshtojnë emërimin
e drejtoreshës duke thënë se është emëruar jashtëligjshëm.

Përderisa Retkoceri në një deklaratë
për Ekonomia Online tha se për shkak që është femër është e padëshiruar nga mësimdhënësit.

Ajo thotë se nga ta ka marrë edhe kërcënime
me jetë.

“Nuk është e drejtë, nxënësit
duhet të kthehen në bankat shkollore, dhe ajo çfarë po ndodh nuk është
kompetencë e mësimdhënësve e as e imja, por janë organet kompetente më lartë.
Arsyeja përse jam e padëshiruar për ta është se jam femër”.

“Kam pasur takime dhe jam kërcënuar
nga ta dhe tash jam larguar nga takimi me ta. Kërcënim që nuk guxon me hy
brenda, kjo është salla jonë e shumë kërcënime tjera. Unë e kam një kontratë dhe
nuk kam dashur t’i tra-ojë nxënësit dhe prindërit e sidomos familjen time, edhe
kjo ka qenë vetëm pse jam femër”.

Tutje, ajo ka apeluar që “mos
të manipulohen nxënësit dhe prindërit nga një grup i caktuar, ndërsa zgjidhjen
po e bëjnë se bashku ministria e Arsimit dhe komuna e Prishtinës”.

Kundër kolegëve të kësaj shkolle,
ka dalë profesoresha e Kimisë, Florie Rusinovci, e cila që nga fillimi i kësaj
greve ka mbajtur procesin e mësimit.

Ajo ka thënë se nuk pajtohet me këtë
bojkot, teksa ka shtuar se me emërimin e drejtoreshës duhet të merret DKA-ja e
jo mësimdhënësit.

“Në këtë formë nuk po
pajtohem, nuk është në natyrën tonë dhe ka kush merret me këtë punë dhe çdo
humbje e mësimit është humbje kohe, e sidomos për mësimdhënësit. Kush e ka
sjellë këtë drejtoreshën këtu edhe mundet ta largojë dhe personalisht nuk
mundem të bëjë asgjë e as stafi, pra ajo është ajo zgjedhur nga DKA-ja dhe ata
e largojnë, dhe unë pajtohem me këtë vendim të saj”.

“Apeli im është që kolegët e
mi të kthehen në mësim dhe mjaftë që një muaj kemi humbur mësimin për një muaj.
Nuk ma ka marrë vendin e punës dhe asgjë, dua ta respektojë kontratën e punës,
kjo është e tëra”, tha ajo.

Lidhur me këtë bojkot të procesit mësimor, Këshilli i Prindërve në Prishtinë, kanë mbajtur mbledhje në këtë shkollë, të cilët kanë thënë se kërkesat e mësimdhënësve për bojkotimin e mësimit në gjimnazin “Sami Frashëri”, janë të pajustifikueshme.

Lajme interesante

You may also like