Dodik, diversion me amerikanët dhe muslimanët – Shqip

by admin
Spread the love

Milorad Dodik, kreu i serbëve të Bosnjes, njëherësh anëtar i Presidencës boshnjake, tha para takimit me presidentin rus Vladimir Putin në Moskë se do të ishte një mundësi për të diskutuar projekte specifike në fushën e energjisë dhe se si sillen përfaqësuesit e Perëndimit. Gjithashtu, Dodik foli sërish për mundësinë që Republika Srpska të jetë e pavarur.

Duke komentuar deklaratat e muajve të fundit nga Banja Luka dhe Beogradi për bashkimin e ardhshëm të të gjithë serbëve në një shtet, Dodik tha se asgjë nuk mund ta ndryshojë idenë e bashkimit, por se Perëndimi, i cili është i pranishëm në zonë dhe ndërhyn paturpësisht. në punët e brendshme, nuk mbështet bashkimin.

“Aspirata jonë drejt Serbisë është e natyrshme. Situata është e ngjashme me rusët në Ukrainë, të cilët janë 15 milionë në atë vend dhe për të cilët gjuha ruse është ndaluar nga udhëheqja e atij vendi. Kjo është arsyeja pse operacioni special i Rusisë në Ukrainë justifikohet me mbrojtjen e të drejtave të popullit të saj. Kështu jemi këtu – nuk mund të kemi shkolla të përbashkëta, tekste të përbashkëta me muslimanët”, tha Dodik.

Dodik tha se amerikanët i kanë shpjeguar atij në vitet 1990 pse nuk kanë përfituar nga mundësia e demarkacionit kombëtar të Bosnjes.

“Sipas tyre, krijimi i një shteti musliman në territorin e Evropës nuk mund të lejohej. Dhe ne u bëmë dëm kolateral. Nëse doni që ne të jemi në roje këtu, na jepni disa privilegje”, shtoi Dodik.

Dodik vuri në dukje se populli i Rrepublika Srpska-së e ndjen popullin rus si vëllezër, se ata e kuptojnë pozicionin e Rusisë, gëzohen për sukseset e saj dhe shqetësohen për problemet e saj.

“Ne e kuptojmë shumë mirë se lufta e Perëndimit kundër Ortodoksisë nuk ka të ndalur kurrë. Ajo luftë ishte lajtmotivi i të gjitha fushatave dhe kanë thelb një qëllim të vetëm – të marrë kontrollin e burimeve natyrore që ka Rusia. Është për këtë arsye që Napoleoni dhe Hitleri erdhën në Rusi, dhe Perëndimi i sotëm gjithashtu dëshiron të dominojë ato hapësira”, tha Dodik. /tesheshi.com/

Lexo lajme interesante

You may also like