“Do zbatojë ‘metodat e tij’ në Shqipëri”, çfarë shkruajnë mediat në Egjipt për kryeministrin Rama

by admin
Spread the love

Mediat egjiptiane kanë pasqyruar udhëtimin e kryeministrit Edi Rama dhe takimin e këtij të fundit me Presidentin egjiptian Abdel Fattah al-Sisi.

Egypt Indipendent shkruan se se kryeministri Rama është shfaqur i etur për të ndjekur hapat e Presidentit Sisi, si dhe dëshiron t’i implementojë ato në Shqipëri.

ARTIKULLI

“Presidenti egjiptian Abdel Fattah al-Sisi u takua të shtunën me kryeministrin shqiptar Edi Rama për të diskutuar marrëdhëniet dypalëshe dhe bashkëpunimin e përbashkët mes dy vendeve. Takimi në Pallatin Presidencial Ittihadeya preku tema të tilla si bashkëpunimi ekonomik, rritja e shkëmbimit tregtar dhe rritja e investimeve reciproke në sektorë të ndryshëm. Zëdhënësi i presidencës egjiptiane Bassam Rady tha se Presidenti Sisi i uroi mirëseardhjen kryeministrit shqiptar dhe shprehu krenarinë e vendit të tij për miqësinë dhe lidhjet historike mes dy kombeve.

Egjipti kërkon të zgjerojë bashkëpunimin e tij me Shqipërinë në fusha të ndryshme, tha ai. Rady shtoi se Sisi e përgëzoi Shqipërinë për marrjen e një vendi jo të përhershëm në Këshillin e Sigurimit të OKB-së nga viti 2022 deri në vitin 2023 dhe vlerësoi se si të dyja vendet janë të harmonizuara në vizionet e tyre për shumicën e çështjeve rajonale dhe ndërkombëtare, si dhe koordinimin pozitiv në forume të ndryshme ndërkombëtare. Sisi diskutoi rëndësinë e konsultimeve të rregullta politike me Shqipërinë gjatë mandatit të saj në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Kryeministri shqiptar shprehu mirënjohjen dhe vlerësimin e tij për Presidentin Sisi, duke theksuar forcën e lidhjeve historike midis dy vendeve mike. Ai shprehu aspiratën e vendit të tij për të avancuar bashkëpunimin dypalësh me Egjiptin në të gjitha fushat, veçanërisht në dritën e përpjekjeve të palodhura të Egjiptit për të ruajtur paqen dhe sigurinë ndërkombëtare, si dhe rolin kryesor që Egjipti luan në nivelin rajonal në Lindjen e Mesme dhe Detin Mesdhe. Kryeministri shqiptar tha se ishte i etur për të ndjekur zhvillimin e paprecedentë që Egjipti po përjeton nën udhëheqjen e Presidentit Sisi, në vitet e fundit, dhe interesin e vendit të tij për të përfituar nga përvojat frymëzuese egjiptiane në këtë kontekst për t’i zbatuar ato në Shqipëri.”

Lajme interesante

You may also like