Do një tru të shëndetshëm? Kjo është lista e ushqimeve që duhet të hash

by admin
Spread the love

Këtu do ju njohim me disa ushqime që janë të shkëlqyera për funksionimin e trurit dhe mund të përfshihen lehtësisht në jetën e përditshme.
Boronica
Në një studim, kur të moshuarit me shëndet të mirë konsumonin lëng boronice çdo ditë, ata treguan rritje të aktivitetit të trurit dhe përmirësim të kujtesës pas vetëm tre javësh.
Në një studim tjetër, pas 12 javësh konsumimi të boronicës , imazhet MRI u përdorën tek të rriturit më të moshuar dhe të shëndetshëm, ndërsa ata ishin të përfshirë në një sfidë njohëse. Ngrënia e boronicave çoi në aktivitet më të madh të trurit dhe rritje të aktivitetit të varur nga niveli i oksigjenit në gjak.

Brokoli
Ashtu si të gjitha perimet, brokoli është i mbushur me përfitime ushqyese. Kjo perime ka veti të caktuara kimike, të tilla si sulforafani fitokimik, që e bën atë një central elektrik për shëndetin e trurit. Sulforafani aktivizon përgjigjet antioksidante, e cila është e dobishme për funksionin njohës, reduktimin e inflamacionit dhe rindërtimin e qelizave nervore.
Vezët
Një studim nga pothuajse 2 mijë e 500 burra që u ndoqën për 22 vjet zbuluan se ata që hanin një vezë në ditë në të vërtetë kishin rezultate më të larta në testet njohëse sesa njerëzit që hanin më pak vezë.
Salmon
Në mesin e pjesëmarrësve që hanin salmon një herë në javë, kishte një shfaqje më të ulët të pllakave amiloide – të cilat luajnë një rol kyç në Alzheimer.

Arra
Një studim zbuloi se njerëzit që konsuamuan një sasi të madhe të arrave shënuan më shumë rezultate në testet njohëse sesa ata që nuk i preferojnë ato. Arrat ishin gjithashtu të lidhura me përmirësimin e humorit te meshkujt jo-depresivë./revistawho.com

Lajme interesante

You may also like