Diskutim në Mitrovicën veriore me temën “E ardhmja e gjelbër përmes teknologjisë AR”

by admin
Spread the love

Shtëpia e Evropës dhe BONEVET, kanë organizuar ngjarjen “E ardhmja e gjelbër përmes teknologjisë AR”.

Kjo ngjarje është mbajtur sot në shtëpinë e Evropës në Mitrovicën e Veriut, raporton Ekonomia Online.

Me këtë
rast, Alban Kasumi nga “Lapsi 360”, shpalosi detajet për teknologjinë AR.

“Skenojmë kodin dhe na paraqitet një objekt 3d. Përdoret në hapësira publike me mbush telefon edhe me shfrytëzua rrymën për laptop. Përveç kësaj kjo teknologji na mundëson me pa një ambient që na rrethon. Teknologjia AR e mundëson paraqitjen e një modeli të caktuar me një hapësire përmes telefonit mu pa në pamje 3D. Nëpërmes kamerës skneojmë kodin dhe na jep një link prej ku mund të shohim objekt në 3D. Pjesa tjetër është plasimi i objektit në të cilin na rrethon dhe me pa një objekt në 3D”, tregoi ai.

Lexo lajme interesante

You may also like