Dimitrov: Nëse e shikohemi si kundërshtarë, nuk mund të ndërtojmë miqësi me Bullgarinë

by admin
Spread the love

Shpresoj se së shpejti do të kemi një bashkëbisedues, sa i përket qeverisjes politike të fqinjëve, deklarata e Petkovit është inkurajuese dhe në një farë mënyre realiste. Duhet të jemi afër, të kuptohemi, të respektojmë dinjitetin tonë, të respektojmë dinjitetin e tyre, thotë Nikolla Dimitrov, në “Studio 10” në “TV24”.

Problemi po vazhdon që dy vjet, marrëdhëniet kanë ndryshuar, mendoj se është koha e fundit që të përpiqemi t’i kthejmë marrëdhëniet në mirë.

Aksionet janë të mëdha për miqësinë maqedono-bullgare sepse në një farë mënyre politika aktuale e shantazhit, e bllokadës dhe e vetos nuk na ndan.

Tregimi evropian po zbehet, tensionet po shfaqen sepse drasticiteti i historisë evropiane maqedonase është më i larti, ne jemi ata që përkundër të metave tona marrim notat më të larta, kemi nota më të larta nga vendet që negociojnë me vite. Interesi dhe vëmendja po rritet gjithashtu në Uashington. Ne nuk mund të ndërtojmë miqësi me Bullgarinë nëse shihemi si kundërshtarë.

Çështja po ngritet shumë, shumë mesazhe publike, ndërsa përvoja jonë e negociatave thotë se sa më shumë të flasësh në publik, aq më pak investohet në negociatat reale në tryezë. Shumë pak detaje për Marrëveshjen e Prespës janë bërë publike. Është fakt se gjuha maqedonase nuk është çështje për një komb tjetër, për një shtet tjetër”, thotë Dimitrov.

Lexo lajme interesante

You may also like