Detajet që dallojnë shqetësimin nga ankthi

by admin
Spread the love

Nëse shpesh e kap veten duke u shqetësuar shumë për gjërat e përditshme, të vogla, kujtoni se nuk jeni i vetmi person dhe nuk ka asgjë nga e cila duhet të keni frikë.

Shqetësimi shpesh ngatërrohet me ankthin dhe shumë njerëz mendojnë se janë e njëjta gjë. Megjithatë, më poshtë janë renditur dallimet kryesore midis brengosjes dhe ankthit.

1.Shqetësimi është specifik, ndërsa ankthi është i përgjithshëm.

2.Shqetësimi ndikon vetëm në trurin tonë, por ankthi ndikon në të gjithë trupin.

3.Shqetësimi stimulon të menduarit e një zgjidhjeje të mundshme të problemeve, anthi nuk e bën këtë.

4.Shqetësimi shkakton stres të evitueshëm, kurse ankthi shkakton vuajtje të mëdha.

5.Shqetësimi bazohet në realitet, por ankthi jo.

6.Shqetësimi është më i kontrollueshëm sesa ankthi.

7.Shqetësimi është më i përkohshëm kurse ankthi është i gjatë.

8.Shqetësimi nuk ndikon në punë dhe në jetën e përditshme, ndryshe nga ankthi.

Lexo lajme interesante

You may also like