Derrat janë ‘viktima’ më e fundit e krizës energjetike së Gjermanisë

by admin
Spread the love

Tufat e derrave në Gjermani janë tkurrur në një nivel rekord të ulët pasi prodhuesit luftojnë me kostot e larta, duke iu shtuar listës së industrive gjermane të penguara nga kriza energjetike.

“Rezervat e derrave dhe numri i fermave të derrave ranë për shkak të situatës së vazhdueshme ekonomike të vështirë”, tha në një deklaratë për shtyp Zyra Federale Gjermane e Statistikave (Destatis), duke shtuar se një rritje e mprehtë e kostove të energjisë, plehrave dhe ushqimit për ushqim ka ndikuar.

Vendi regjistroi 21.3 milionë derra në 3 nëntor, një rënie prej mbi 10% krahasuar me një vit më parë dhe një rënie gati 20% krahasuar me vitin 2020, duke e çuar atë në një nivel më të ulët historik, sipas Destatis.

Gjermania humbi gjithashtu 1,900 ferma derrash këtë vit, pas një rënie prej 1,600 fermash midis 2020 dhe 2021.

Të dhënat përfaqësojnë një tjetër goditje për industrinë gjermane , e cila ka luftuar me rritjen e jashtëzakonshme të çmimit të energjisë gjatë vitit të kaluar, të shkaktuar nga pushtimi rus i Ukrainës në fund të shkurtit.

Shumë prodhues në sektorë me energji intensive , duke përfshirë kimikatet, qelqin dhe metalet, kanë shkurtuar prodhimin e tyre, ndërsa disa janë duke pushuar nga puna stafin dhe duke zhvendosur pjesë të operacioneve të tyre jashtë vendit për t’ia dalë mbanë.

“Rreth 2 milionë punëtorë në Gjermani mund të pushojnë nga puna pranverën e ardhshme pasi punëdhënësit e tyre përballen me çmimet e larta të energjisë dhe një mungesë të mundshme të gazit”, tha për CNN Marc Schattenberg, një ekonomist i lartë në Deutsche Bank Research.

 


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like