Danimarka njofton paketë të re të ndihmës ushtarake, 247 milionë dollarë për Ukrainën

by admin
Spread the love

Danimarka zbuloi të enjten një paketë të re ndihme ushtarake prej 247.4 milionë dollarësh për Ukrainën dhe gjithashtu njoftoi një angazhim 10-vjeçar danez për sigurinë ndaj Ukrainës.

“Ukraina ka veçanërisht mungesë municionesh. Pa të, është e vështirë të ngrihesh në këmbë”- tha kryeministrja daneze, Mette Frederiksen.

Frederiksen gjithashtu vuri në dukje se vendet e tjera evropiane kanë ndërmarr angazhime të ngjashme, duke thënë se është një “sinjal i fortë dhe i paqartë për Putinin se komuniteti ndërkombëtar është plotësisht prapa Ukrainës – edhe për një afat të gjatë”.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky falënderoi Danimarkën për paketën dhe për marrëveshjet e shpejta midis dy vendeve.

Danimarka gjithashtu njoftoi të enjten se po punon për të përgatitur Ukrainën për të marrë donacionin e parë danez të avionëve luftarakë F-16 këtë verë.


Top Channel

You may also like