Dalin fotot, Donald Trump griste dokumentet zyrtare dhe i hidhte në tualetin e Shtëpisë së Bardhë

by admin
Spread the love

Maggie Haberman, një gazetare e New York Times dhe bashkëpunëtore e CNN, po publikon imazhet e reja në librin e saj të ardhshëm, “Njeriu i besimit”, dhe imazhet u postuan më herët nga Axios, raporton CNN-i.

CNN ka raportuar më parë se si Trump shkeli ligjet e mbajtjes së të dhënave presidenciale dhe shpesh griste dokumente, drafte dhe memorandume pasi t’i lexonte ato.

Ai hidhte periodikisht letrat në tualet në rezidencën e Shtëpisë së Bardhë, të cilat u zbuluan kur thirrej hidrauliku për zhbllokimin e tualetit të bllokuar.

Trump i ka mohuar akuzat dhe në një deklaratë të dhënë për Axios të hënën, një zëdhënës pretendoi se raportimi për këtë praktikë ishte i sajuar.

Në imazhet e zbuluara të hënën, është e paqartë se kujt i referohen dokumenteve, por duket se ato janë të shkruara me shkrimin e Trump me shënues të zi.

Haberman tha se një imazh është nga një tualet i Shtëpisë së Bardhë dhe tjetra është nga një udhëtim jashtë shtetit që iu dha asaj nga një burim i Shtëpisë së Bardhë Trump.

Trump kishte një model të mospërfilljes së procedurave normale të ruajtjes së të dhënave. Në një rast, Trump pyeti nëse dikush dëshironte të vendoste një kopje të një fjalimi që sapo kishte dhënë në ankand në eBay, gjatë një vizite në mes të fluturimit në kabinën e shtypit Air Force One.

Në raste të tjera, Trump do t’i ngarkonte ndihmësit që të mbanin kuti me memorandume të palexuara, artikuj dhe drafte tweet-eve në bordin e avionit presidencial që ai t’i shqyrtonte dhe më pas t’i griste në copa.

Një ish-zyrtar i lartë i administratës Trump tha se një zëvendës nga Sekretari i Zyrës së Stafit zakonisht hynte për të nxjerrë gjërat nga plehra dhe për t’i hequr ato nga tavolina e Trump-it pasi ai të dilte nga një dhomë.

Një ish-zyrtar i Shtëpisë së Bardhë kujtoi se ndërsa ruajtja e dokumenteve ishte një përgjegjësi kryesore e sekretarit të stafit, pjesës tjetër të stafit të lartë të Trumpit i mungonte ndjenja e detyrimit të tyre për të mbajtur të dhënat e dokumenteve që lëviznin nëpër krahun perëndimor.

Mbajtja e rastësishme e të dhënave të Trump ishte objekt i një lufte të zgjatur në fillim të këtij viti midis tij dhe Arkivit Kombëtar dhe Departamenti i Drejtësisë ka hetuar këtë çështje.

Rruga Press

You may also like