Çokollata e zezë ndihmon funksionin e mëlçisë – Shqip

by admin
Spread the love

Çokollata e zezë ndihmon funksionin e mëlçisë

Nëse gjithë ditën nuk keni humor të mirë,
atëherë nisni dhe llogarisni në çokollatë të zezë.

Me përmbajtjen e saj prej 70% kakao, çokollata
e zezë ndihmon vërtetë në mirëqenien e njeriut.

Ndërsa meritat për këtë, është kryesisht
prania e flavonoideve të cilat janë antioksidantë të fuqishëm që ndihmojnë
optimalisht funksionimin e mëlçisë, sistemin imunitar, kapilarët dhe gjithashtu
kontribuojnë në parandalimin e shumë sëmundjeve të tilla si kardiovaskulare dhe
inflamatore.

Gjithashtu kjo çokollatë përmban një sasi të
mirë të fibrave (3.2 gr për 40 gr), karbohidrate, sheqerna, proteina dhe është
më pak kalorike sesa qumështi.

Lexo lajme interesante

You may also like