Opinione

Maqedonia, Palestina e Ballkanit

Shkrimi u botua në vitin 2015 por aktual edhe sot Shkruan: Ben Blushi Maqedonia ka qenë gjithmonë një shtet për të cilin ia vlente të vije bast se nuk do egzistonte më. Megjithatë sot gati 20 vjet pas krijimit të saj ajo egziston. Nuk është një shtet më i qetë, …

Read More »

Shaholli: Përse gënjen Ali Ahmeti?

Opinion nga Medai Shaholli Kryeintegristi Ali Ahmeti duke folur sot për 5 Majin ditën e dëshmorëve, ai kujtoi edhe Marrëveshjen e Ohrit, për të cilën tha se ”ajo ndryshoi statusin politik dhe juridik të shqiptarëve”! Ai në këtë rast tha një gënjeshtër të madhe pasi MO, sanksionoi statusin denigrues të …

Read More »

Bumerangu i një votimi!

Opinion nga Medai Shaholli Dy vjet kanë kaluar qëkurse  partitë politike shqiptare papërjashtim kanë votuar pahezitim pro nrdryshimeve kushtetuese të Republikës së Maqedonisë që duheshin bërë pas Marrëveshjes së Prespës si kusht për mosbllokimin nga pala greke në integrimet europia ne. Në ato ndryshime nga ana e kryeministrit Zajko dhe …

Read More »

Çfarë kërkon Rusia në Ballkan?

Moska po zgjeron ndikimin e saj në shoqëritë jo të stabilizuara të Evropës Juglindore, duke nxitur aktorët që pengojnë proceset e demokratizimit. Synimi: të pengohet integrimi në BE i rajonit Nga Marion KRASKE Grumbullimi në Vishegrad ishte baras me një provokim: Një duzinë burrash u mblodhën në javën e dytë …

Read More »