Boçvarski: Kemi investuar 23 milionë euro për rikonstruimin e rrugëve lokale

by admin
Spread the love

“Janë investuar 23 milion euro për të ndërtuar dhe rikonstruktuar 93 lokale në 44 komuna dhe në qytetin e Shkupit me projektin e Ministrisë për Transport dhe Lidhje, me mbështetje të Bankës Botërore”.

Këtë e ka potencuar Ministri për Transport dhe Lidhje, Blagoj Bocvarski në konferencën e sotme ku janë prezantuar rezultatet që janë realizuar në këtë projekt ku morën pjesë Kryetari i Qeverisë, Dimitar Kovacevska dhe Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski.

Projekti është me vlerë të përgjithshme prej 70 milionë eurove, ndërsa mjetet janë ndarë në 80 komuna dhe Bashkinë e Shkupit, për realizimin e projekteve të rrugëve lokale, me të cilat pritet të rehabilitohen gjithsej 450 kilometra rrugë lokale.

“Të gjithë jemi pajtuar me këtë projekt. Rehabilitimi i rrugëve lokale, është prioritet për të gjithë qytetarët, për ekonominë, por edhe për përmirësimin e sigurisë në komunikacion”, deklaroi Boçvarski.

Ai gjithashtu theksoi se në komunat ku tashmë është realizuar ky projekt rezultatet janë të dukshme.

Në konferencë gjithashtu u potencua se deri në fund të vitit do të publikohen disa thirrje publike, me të cilat do të përfshihen gjithsej 106 kilometra rrugë lokale nëpër komunat e vendit.

Lexo lajme interesante

You may also like