Bllokadat e VMRO-DPMNE në Parlament janë sepse gënjeshtra për shumicën e re dhe zgjedhjet e hershme dështuan – Shqip

by admin
Spread the love

Funksionaliteti i Parlamentit nuk është vetëm përgjegjësi e deputetëve me shumicë në pushtet, por përgjegjësia e të gjithë deputetëve, në fakt ne marrim paga nga qytetarët për të punuar, për të qenë një shërbim për qytetarët, dhe për të mos qenë në gjendje të përdorim të gjithë Mjetet dhe mekanizmat për të bllokuar dhe treguar se një pjesë e caktuar e sistemit nuk po funksionon, tha deputeti i SDSM dhe zëdhënësi Darko Kaevski në brifing.

Duke iu referuar seancës së rindërtimit të qeverisë, Kaevski theksoi se ligjvënësit VMRO-DPMNE po përpiqen të zgjasin kohëzgjatjen e saj me çdo kusht, pasi njoftimet e tyre për një shumicë të re parlamentare kanë dështuar.

“Ka pasur një diskutim dhjetë ditor për rindërtimin e qeverisë, vmro-dpmne flet për gjithçka dhe jo vetëm për atë që duhet të flitet. Arsyeja është se në fund të vitit të kaluar, presidenti i tyre dhe udhëheqja më e ngushtë kishin thënë se parlamenti do të shpërndahej diku në shkurt dhe do të kishte zgjedhje të hershme në maj. Isshtë për këto arsye që vonesa është vetëm sepse nuk ka zgjedhje të reja një shumicë të re parlamentare, por shumica ekzistuese po rritet. Mickoski personalisht tha se ka orë dhe ditë kur shumica e re parlamentare do të votojë për shpërndarjen e tij, do të ketë një qeveri teknike dhe zgjedhje të hershme. Kjo gënjeshtër po përfundon dhe kjo është arsyeja pse ligjvënësit VMRO-DPMNE po përpiqen të zgjasin seancën sa më shumë, por ajo seancë do të përfundojë shpejt dhe sot pritet të votojë për të hedhur poshtë tre ministrat dhe tashmë nesër për të filluar një diskutim të Emërtimi i ministrave dhe do të përfundojë deri në fund të javës tjetër, “tha Kaevski.

Kaevski bëri thirrje për përgjegjësi nga të gjithë aktorët politikë, veçanërisht duke pasur parasysh faktin se shteti ende përballet me pasojat e krizës ekonomike dhe të energjisë dhe nevojën për institucione funksionale.

“Ne duhet të kuptojmë se ne jemi në një krizë ekonomike dhe të energjisë, përgjegjësi jo vetëm në qeveri, por edhe në opozitë, duhet të tregojmë se ne jemi unikë për interesat e qytetarëve, ato janë mbi të gjitha dhe mbi të gjitha dhe të përditshmet tona Aktivitetet politike nuk duhet t’i vendosim qytetarët, dhe kjo është pikërisht ajo që po bën opozita, “tha Kaevski, duke shtuar se një seancë plenare në parlament kushton rreth 55,000 euro që janë para për qytetarët.

You may also like