Biden u kërkon vendeve të OKB-së të qëndrojnë së bashku kundër Rusisë

by admin
Spread the love

Presidenti amerikan Joe Biden iu drejtua Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, duke iu bërë thirrje vendeve anëtare të qëndrojnë së bashku kundër Rusisë.

Sovraniteti dhe të drejtat e njeriut janë qiramarrësit kryesorë të kartës së OKB-së, thotë Biden, dhe OKB-ja duhet t’i rezistojë “agresionit të zhveshur” të Rusisë.

Për të dytin vit radhazi, thotë ai, ky tubim errësohet nga hija e luftës, të cilën e solli Rusia pa provokim.

“Rusia beson se bota do të lodhet dhe do ta lejojë atë të brutalizojë Ukrainën pa pasoja. Por unë ju pyes këtë: Nëse braktisim parimet thelbësore të Kartës së OKB-së për të qetësuar një agresor, a mundet ndonjë shtet anëtar të ndihet i sigurt se është i mbrojtur? Nëse lejojmë që Ukraina të skalitet, a është e sigurt pavarësia e ndonjë kombi?

Biden thotë jo.

“Kjo është arsyeja pse Shtetet e Bashkuara së bashku me aleatët dhe partnerët tanë në mbarë botën do të vazhdojnë të qëndrojnë me popullin e guximshëm të Ukrainës ndërsa mbrojnë sovranitetin dhe integritetin e tyre territorial – dhe lirinë e tyre”, u shpreh presidenti.

Pati duartrokitje për Presidentin Zelensky kur Presidenti Biden foli për UkrainënZelensky


Top Channel

You may also like