“Besa Trans” nga Presheva organizon udhëtime për në Stamboll edhe për qytetarët e RMV-së

by admin
Spread the love

Një kompani udhëtimi “Besa Trans Preshevë” siç njofton televizioni Telma së fundi ka dal me shpallje në rrjetet sociale për organizimin e tureve të udhëtimit për Stamboll.

Por ky emër ndërlidhet me kompaninë e Maqedonisë Besa Trans Shkup, e njohur për aksidentin fatal në Bullgari ku humbën jetën 45 pasagjerë që ishin pjesë e një udhëtimi turistik nga Shkupi për Stamboll.

Por pronarët e kompanisë Besa Trans Shkup thonë se nuk kanë lidhje me kompaninë preshevare, edhe pse muaj më parë nga Presheva kishin thënë se janë degë e kompanisë kryesore me seli në Shkup.

“Nuk kam lidhje me Besa Trans nga Presheva, nuk kam kompani të tjera dhe nuk organizoj fare turne në Stamboll”, pohon për Telma pronari i Besa Trans nga Shkupi, Bekim Haxhiu.

Institucionet kompetente në Shkup thonë për Telma as nuk kanë dëgjuar, as nuk e dinë dhe as nuk e kontrollojnë nëse bëhet fjalë për të njëjtin autobus dhe i njëjti pronar.

Besa Trans Shkup është nën hetim nga organet e hetuesisë bullgare dhe pasi ka dalë vetëm në mediat bullgare, tani për herë të parë jep një deklaratë për një media maqedonase. Ai thotë se ka dëshmuar edhe në prokurorinë tonë, e cila po heton nëse ka faj në institucionet tona, pasi autobusi i “Besa Transit” ka kaluar 120 herë kufirin, por me dokumente false. Se si i ka marrë dokumentet e falsifikuara, nëse dhe kush ka paguar që autobusët e tij të kalojnë kufirin legalisht, nuk ka treguar – iu referua avokatit të tij. Ai nuk ka treguar nëse ka qenë brenda apo jashtë vendit, pasi nuk është kthyer këtu pas aksidentit, por ka qëndruar në Bullgari.

Inspektorati i Transportit ende nuk ka mundur të hyjë në selinë e Besa Trans-it në Rashçe, por ka hequr dorë sepse agjencisë i janë hequr dhe mbyllur licencat për transport të udhëtarëve brenda dhe jashtë vendit.

Inspektorati Shtetëror i Punës në mënyrë të përsëritur gjatë inspektimit ballafaqohet me hapësirë ​​të mbyllur, të përpilojë një procesverbal në bazë të të cilit ministri nxjerr vendim për revokim.

Por qytetarët që kanë dashur të mbeten anonimë për Telma pohojnë të kundërtën.

“NJOFTIMI SE BESA TRANS NGA PRESSHEVA ORGANIZON TURE PËR TURQI ËSHTË I SAKTE DHE BËHET PËR TË NJETIN BOSS. KA HAPUR EDHE KOMPANIA DHE AGJENCIA TE TJERA ME EMRA TE TJERE BERSA TRANS PRESEVO, ROYAL TRAVEL SHKUP, ALDI TRANS SKUP. KANË TASHMË DY JAVË QË ORGANIZON TURE DHE INFORMACIONI ESHTE 100 PËR qind I SAKTE SEPSE JAM NGA AJO FUSH” – ka folur për Telma një person anonim. Lexojeni storjen e TV Telma.

Kush është Besa trans nga Presheva, a ka lidhje me atë të RMV-së, në autobusin e së cilës në territorin bullgar vdiqën 45 qytetarë tanë, por për momentin nuk dihet.

Kjo agjenci nuk u gjet në regjistrin qendror të Serbisë. Ndryshe, nisja për në Stamboll, të paktën sipas asaj që është publikuar në faqen në Facebook, është sot.

Nga Gostivari niset në ora 15:30, nga Tetova në 16:30 dhe në ora 18:00 duhet të hipin udhëtarët nga Shkupi.

Në aksidentin tragjik të autostradës “Struma” në Bullgari që ka ndodhur më 23 nëntor ndërruan jetë 45 persona, prej të cilëve 12 fëmijë, ndërsa shtatë u lënduan. Ata po ktheheshin nga udhëtimi turistik në Turqi.

Lexo lajme interesante

You may also like