Avokati shqiptar mbron me sukses amerikanin 75-vjeçar nga Michigani

by admin
Spread the love

Në vitin 2006, një qytetar amerikan u vendos në titujt kryesorë sepse pretendonte se donte të rigjallëronte lhotelin egjendar “Südbahnhotel am Semmering”, i cili ishte mbyllur që nga viti 1976, dhe ta kthente atë në një hotel luksoz me pesë yje.

Por, planet dështuan. 16 vjet më vonë, tashmë 75-vjeçari duhej të përgjigjej për mashtrim të rëndë tregtar në Gjykatën rajonale të Wiener Neustadt, siç konfirmoi Mirsad Musliu, avokati mbrojtës i amerikanit për APA.

“Ai u lirua nga akuza kryesore e akuzave të martën e kaluar”, tha Musliu të enjten. Zyra e prokurorit publik në Wiener Neustadt kishte akuzuar biznesmenin nga Michigani, i cili është i regjistruar në Gjermani, se “ka vepruar në mënyrë të pavërtetë si investitor” për projektin e hotelit në Semmering në gjysmën e parë të vitit 2006 dhe se kishte falsifikuar një bankë në Austrinë e Ulët, kambialet si garanci për financimin e Banco do Brasil për një total prej 50 milionë euro dhe të ofruara për shitje. Sipas prokurorisë, ai dhe një bashkëpunëtor i dyshuar – një grek i lindur në Korfuz dhe ndaj të cilit gjyqësori kishte zhvilluar procedime të veçanta – duhej të “linin” 45 milionë euro nga biznesi i zbritjeve. Kur banka refuzoi, u kontaktua një institucion tjetër, të cilit nga ana e tij iu paraqitën kambialet.

Për më tepër, këtë herë një zyrë e inxhinierisë civile u ngarkua me punë të gjerë planifikimi dhe dhënie kontratash në Semmering për të nënvizuar seriozitetin e investitorëve të supozuar. Zyra madje punësoi njerëz për të kryer punën. Megjithatë, shtetasi amerikan nuk ka bërë paradhënien e premtuar, për të cilën tashmë 75-vjeçari tashmë është dënuar me dy vite burg, tetë muaj pa kushte, për mashtrim me një dëm të caktuar nga gjykata prej 300 mijë eurosh. .

Burri u arrestua në mars të këtij viti dhe prej atëherë ka qenë në paraburgim për pesë muaj, informon portali Shtegu. Kësaj radhe iu besua pjesa e pakushtëzuar e dënimit, pasi siç raportoi avokati i tij mbrojtës, 75-vjeçari u la i lirë pas gjykimit.

Ashtu si greku, i cili tashmë ishte në gjyq në vitin 2012, ai u shpall i pafajshëm për mashtrimin e qëllimshëm të kambialit për të cilin akuzohej. Atyre nuk iu vërtetua se faturat i konsideronin si dokumente të falsifikuara dhe në këtë mënyrë kanë vepruar me qëllim të dëmtimit, tha avokati mbrojtës. “Përveç kësaj, klienti im as që ishte i përfshirë në bisedimet e pagesës”, shtoi Musliu.

Vendimet e Gjykatës Rajonale të Wiener Neustadt nuk janë përfundimtare. Prokurori publik ka rezervuar të drejtën e ankesës

You may also like