Asteroidi sa dy fusha futbolli kalon afër Tokës sot

by admin
Spread the love

Një asteroid më i madh se dy fusha futbolli do të kalojë pranë Tokës të enjten.

Astronomët e NASA-s zbuluan asteroidin, i njohur si 2022 OE2, vetëm disa ditë më parë, më 26 korrik. Shkëmbi hapësinor vlerësohet të jetë i gjerë midis 170 deri në 380 metra, që është rreth dy herë më i madh se një fushë futbolli.

Astronomët konfirmuan gjithashtu se 2022 OE2 është një asteroid i kategorisë Apollo, që do të thotë se rrotullohet rreth Diellit dhe kalon rrugën e orbitës së Tokës, raportoi Live Science.

Ndikimi nga një asteroid i tillë i madh do të lëshonte më shumë energji se 1000 bomba bërthamore. Megjithatë, ky asteroid do të jetë në distancë të gjatë nga Toka.

2022 OE2 parashikohet ta kalojë Tokën në një distancë prej gati 5.1 milionë kilometrash.

Rruga Press

Lexo lajme interesante

You may also like