Asocacioni, Kurti sfidon sërish amerikanët – Shqip

by admin
Spread the love

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë të mërkurën se formimi i komunitetit të komunave serbe (ZSO) në Kosovë nuk është i mundur, sepse është në kundërshtim me Kushtetutën e Kosovës dhe se është Serbia ajo që duhet të paguajë kompensimin për luftën e vitit 1999.

Ai tha se Kosova është multietnike, “edhe pse që nga shpallja e pavarësisë, 93 për qind e popullsisë e përbëjnë shqiptarët”.

“Formimi i ZSO-së në Kosovë nuk është i mundur sepse është në kundërshtim me Kushtetutën (e Kosovës). Kur shpallëm pavarësinë (në 2008 vit), thamë se Kosova edhe pse ka 93 për qind shqiptarë, nuk mund të quhet shqiptare, por multietnike”.

“Tani nuk mund të formohet një bashkësi jokombëtare sepse tashmë e kemi Asociacionin e Komunave të Kosovës. Unë jam një qytetar i Kosovës, i cili edhe si aktivist politik edhe si përfaqësues i opozitës edhe sot si kryeministër i kam përkushtuar dhe afirmuar të gjitha të drejtat e pakicave pa dallim”, tha Kurti në Ferizaj.

Ai shtoi se “Kosova nuk mund t’i paguajë dëmshpërblim Serbisë për luftën e humbur në vitin 1999, por se Serbia duhet të kompensojë dëmin që i ka shkaktuar Kosovës në aspektin njerëzor dhe material”.

“Dhe, e fundit, por jo më pak e rëndësishme, ka shumë më shumë shqiptarë në Serbi sesa serbë në Kosovë”, tha Kurti. /tesheshi.com/

You may also like