Angjushev: Çmimi i energjisë elektrike do të stabilizohet

by admin
Spread the love
Ish-zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Koço Angjushev vlerëson se çmimi i energjisë elektrike në bursa do të stabilizohet në plan afatgjatë nga 80 në 120 euro për megavat orë. Ai tha se gjatë gjithë vitit 2022 nuk do ta shpenzojmë me një mesatare më të ulët prej 150 eurosh, mund të stabilizohet pak në vitin 2023 dhe të bjerë në 120 apo 130 euro, por nuk do të shohim më çmime nën 80 euro për megavat orë.  I pyetur nëse është e nevojshme heqja e tarifës së lirë ditore të energjisë elektrike, Angjushev tha se nëse nuk ndodh kjo, atëherë çmimi i energjisë elektrike do të rritet. “Llogaritja e çmimit të energjisë elektrike është një formulë që përfshin disa komponentë. Nëse ndoshta do të mbetej tarifa e lirë dhe Qeveria do të kishte një sasi të caktuar parash ose një shumë të caktuar parash që planifikonte t’i shpenzonte për subvencione, atëherë ajo rritje prej 9.48 për qind do të ishte më e lartë”, deklaroi Angjushev.


Lexo lajme interesante

You may also like