Aksion kontrolli në Tetovë, 10 drejtues nën ndikimin e alkoolit

by admin
Spread the love

Në natën e datës 16/17 mars, një aksion kontrolli u zhvillua në zonën e SPB-Tetovë, me qëllim kapjen e drejtuesve të mjeteve nën ndikimin e alkoolit. Nga ora 23:00 deri në orën 05:00, autoritetet zbuluan dhe sanksionuan 10 persona që drejtonin nën ndikimin e alkoolit, ndër ta 6 shoferë dhe 4 qytetarë të tjerë. Nga këta, njëri kishte nivel të alkoolit në gjak mbi 2 promilë, ndërsa një tjetër kishte nivel të lartë të alkoolit në trup, njofton Telegrafi.

Personat që u kapën drejtues nën ndikimin e alkoolit u përjashtuan menjëherë nga trafiku dhe u revokua përkohësisht patentë shoferi. Ata gjithashtu u dërguan gjoba me shumë prej 225 deri në 375 euro, sipas ligjit për sigurinë në komunikacionin rrugor.
Përveç kësaj, gjatë kontrollit u zbuluan dhe u sanksionuan 25 kundërvajtje të tjera në komunikacion, duke përfshirë 13 shkelje të rënda dhe 12 shkelje të lehta.

Sektori i Punëve të Brendshme në Tetovë bën një apel ndaj drejtuesve të mjeteve për të shmangur konsumimin e alkoolit para se të drejtojnë. Alkooli, thonë autoritetet, ndikon negativisht në aftësinë për të drejtuar makinën dhe rrezikon jetën e tyre dhe të të tjerëve në rrugë. Kjo këshillë vlen për të gjithë, sidomos për shoferët fillestarë, pavarësisht distancës së udhëtimit.

MARKETINGYou may also like