Abazi: Mund të kem takuar Ahmetin, por nuk kam kontakte personale

by admin
Spread the love

Kreu i ri i Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsion, Islam Abazi, pas marrjes së këtij posti për herë të parë doli para gazetarëve. Pasardhësja e Vilma Ruskoskës, e pyetur nëse e njihnin liderin e BDI-së, Ali Ahmetin, transmeton InfoShqip.

“Shoqërimi me këta persona nuk është i ndaluar. Është e pahijshme në kuptimin që ka shoqëri të pahijshme. Mund të jemi takuar me Ahmetin, por nuk kam kontakte personale.

Abazi ka theksuar se nuk është anëtar i asnjë partie politike, duke qenë se ka spekulime për afërsinë e tij me BDI-në.

Detyra e prokurorit publik është e papajtueshme me kryerjen e një funksioni tjetër publik ose anëtarësimin në një parti politike. Prandaj as që kam qenë dhe as nuk jam anëtar i ndonjë partie politike dhe as nuk kam krijuar përshtypjen se kam marrëdhënie apo pozita të caktuara me një parti të caktuar politike, tha shefi i ri.

Prokurori Islam Abazi është sfiduar të punojë si kryetar i prokurorëve që ndjekin krimin e organizuar dhe korrupsionin, u tha ai gazetarëve. Ai falënderoi për votat dhe tha se ato janë një motiv për të që të menaxhojë profesionalisht. Ai u zgjodh me 66 vota dhe të drejtën e zgjedhjes kishin 163 prokurorë.

Lexo lajme interesante

You may also like