A është deroguar sistemi i sigurisë? – Shqip

by admin
Spread the love

Në një postim në faqen e tij zyrtare në Facebook, kryetari i Komunës së Gazi Babës, Boban Stefkovski, i është kundërpërgjigjur me një reagim të ashpër ardhjes së raportimeve të reja për bomba.

Në njoftim, kryetari Stefkovski shkruan:

Ata më informuan se kishte raportime për bomba të vendosura në OOU Naum Naumovski Borce, OOU Steve Naumov dhe OOU Naum Ohridski. Shkollat ​​kanë marrë masa sipas protokolleve të përcaktuara dhe nxënësit janë evakuuar nga objektet e shkollës dhe ndodhen të sigurt. Në komunën e Gazi Babës më datë 16.12.2022, për herë të parë ka mbërritur raporti për bombë në një shkollë, sot është 23.02.2023. Është e palejueshme që shteti të marrë raporte të tilla në vazhdimësi për disa muaj, ndërkohë që autorët nuk mund të zbulohen.

Marr reagimet e prindërve të cilët me të drejtë pyesin: A është kjo dëshmi se sistemi i sigurisë në Republikën e Maqedonisë është deroguar plotësisht? Apo bëhet fjalë për paaftësinë dhe joprofesionalizmin e zyrtarëve publikë?

Kjo nuk mund dhe nuk duhet të tolerohet më! Kërkoj ndërmarrjen e aktiviteteve dhe masave urgjente dhe energjike nga institucionet kompetente për ndalimin e kësaj dukurie! – ka shkruar Stefkovski.

You may also like