5 zakonet e çifteve të kënaqur seksualisht

by admin
Spread the love

Mbajtja e shkëndijave të gjalla në një marrëdhënie mund të jetë sfiduese për shumë çifte. Megjithatë, hulumtimet tregojnë se intimiteti fizik luan një rol të rëndësishëm në kënaqësinë e marrëdhënies.

Ata planifikojnë seksin në oraret e tyre

Ne jemi mësuar nga kultura dhe media se seksi i mahnitshëm ndodh spontanisht. Edhe pse kjo është shpesh e vërtetë në fazat e hershme të një marrëdhënieje, është një pritshmëri joreale për të pasur në planin afatgjatë. Çiftet me jetë seksuale aktive dhe të shëndetshme e planifikojnë seksin në oraret e tyre.

Ata ndajnë fantazitë e tyre seksuale

Çiftet e kënaqura seksualisht nuk kanë frikë t’i përshkruajnë fantazitë e tyre njëri-tjetrit. Ata nuk kanë frikë të pranojnë ndonjë ngërç që mund të kenë, as nuk kanë frikë të hapen për gjërat që duan të provojnë ose që i emocionojnë.

Ata vendosin humorin para seksit

Siç thotë terapisti pjellor i çiftit Ether Perel, paraloja fillon kur orgazma e fundit ulet. Çiftet e kënaqura seksualisht lidhen në mënyrë aktive, flirtojnë dhe shijojnë kohën së bashku gjatë periudhave ndërmjet tyre kur ata në të vërtetë kryejnë seks.

Ata sjellin risi

Dëshira seksuale ekziston në një vend ku siguria dhe siguria balancohen nga risia, eksitimi dhe aventura. Seksi është më i miri kur kemi një ndjenjë besimi dhe e dimë se çfarë i pëlqen partnerit tonë. Por me të vërtetë lulëzon me një dozë të rregullt risie. Hulumtimet tregojnë se çiftet që provojnë të paktën një gjë të re në muaj, pavarësisht nëse është një pozicion apo ambient i ndryshëm, kanë jetën seksuale më të kënaqshme.

Ata nuk presin perfeksion

Seksi është i çrregullt, i papërsosur dhe herë pas here edhe komik. Çiftet e kënaqura seksualisht e kuptojnë këtë dhe nuk bien në grackën e krahasimit të partnerit të tyre ose seksit që kanë me atë që shfaqet në filma ose pornografi.

Lexo lajme interesante

You may also like