Eurovia do të ndërtojë fabrikën e re amerikane – LEAR në Tetovë

Për shkak të historisë së suksesshme të mëparshme të funksionimit të saj në Zonën Industriale Tetovë, gjiganti Amerikan i industrisë së pjesëve të automobilave ka vendosur të dyfishojë kapacitetin e vet të prodhimit nga 7500 m2, tani në 7500 m2 shtesë, e cila në total do të krijojë 15.000 m2 prodhim dhe depo.

Duke ditur se teknologjia e fundit është thjesht aseti më i fortë i kompanive për të prodhuar vende makinash automobilistike, një ndërtim modern dhe me standard të lartë i fabrikës ka qenë kërkesa kryesore për studiot e projektimit për të përmbushur të gjitha standardet e korporatave të ndërtimit, si dhe përgjegjësitë e saj sociale ndaj mjedisit eko-miqësor. Ekipi I kualifikuar i Eurovia-s është përzgjedhur të projektojë dhe të ndërtojë një nga fabrikat më moderne në Maqedoninë e Veriut.

Ky proces ka qenë një sfidë shumë e vlefshme për të gjithë ekipin tonë, pasi kishim vetëm 5 muaj për ta hartuar dhe për të bindur Gjigantin Amerikan tha kryeinxhinierja e ekipit të Inxhinierisë Radmila Boshkovska.

Tani, pasi projekti është miratuar, kompania tashmë ka filluar ndërtimin dhe pritet të përfundojë deri në fund të këtij viti.

Objekti do të ndahet në dy zona: 5200 m2 janë të dizajnuara për procesin e prodhimit dhe 2300 m3 për magazinën. Fabrika është projektuar të ndërtohet me materiale të standardeve më të fundit ndërkombëtare kur bëhet fjalë për Rregulloren e saj të sigurisë.

Ndërtimi i çelikut është trajtuar nga specialisti më i mirë i ndërtimit të çelikut, zgjedhja e materialeve speciale të çelikut lejon që ndërtesa të ketë arkitekturë më të fortë çeliku me një sasi të konsiderueshme çeliku më të lehtë.

Kompania gjithashtu përmendi që ndërtesa do të ketë të instaluar teknologjitë më të fundit të pajisjeve elektrike dhe sistemin e saj kabllor të mbrojtur kundër zjarrit, i cili është një vlerë dhe arritje më shumë drejt rregulloreve të fundit ndërkombëtare të sigurisë.

Prioriteti kryesor i ekipit inxhinierik ka qenë të projektojë një ndërtesë me Sistemet më të fundit HVAC bazuar në standardet më të fundit. Kështu, fabrika do të ketë të instaluar teknologjinë më të fundit të sistemit të ngrohjes dhe ftohjes që do të pozicionojë fabrikën si objektet më të rralla industriale me emision zero të CO2. Duke thënë këtë, efikasiteti i energjisë është shtylla kryesore që ndërtesa po kategorizohet si ndërtesë industriale me shumë efikasitet energjetik.

Këtë javë nisin punimet e çerdhes për fëmijë në Poroj të Tetovës

Komuna e Tetovës në krye me Teuta Arifin kanë marrë iniciativë për ndërtimin e një çerdheje për fëmijë në fshatin Read more

Rruga Zhelinë-Jegunovcë plot me mbeturina dhe baltë – VIDEO

BANORËT ANKOHEN, INSTITUCIONET NUK NDJEHEN PËRGJEGJËS Rrugë të pa pastra dhe të mbushura me baltë, mbeturina, madje edhe mbetje inerte, Read more

Leave a Reply