Hoxhë Zekerija Bajrami tregon nijetin, si dhe ku të jepet zeqati! VIDEO

Imami Zekerija Bajrami në emisionin Click Plus tregoi edhe për dhënien e zeqatit nga ana e myslimanëve. Ai tha se zeqati jepet në fund të viti 2.5% nga kapitali.

“Të jepet sipas islamit ka dy forma. Njëra është obligative që quhet zeqatë që jepet nga pasuria për çdo vit në fund të vitit 2.5% nga pasuria të cilën e ka poseduar gjatë vitit. Flitet për ato që kanë. Islami nuk i ngarkon ato që s’kanë. Zeqati jepet në fund të vitit, myslimanët e kanë si zakon e japin në muajin e ramazanit. Jepet prej asaj që vitin e kaluar sa ka pasur, gjatë vitit sa ka fituar dhe në fund sa ka kapital 2.5% e jep”, tha në Click Plus, imami Zekerija Bajrami.

Histori të frikshme: Rrëfime të punonjësve të morgut

Ëndrra e çdo fëmije ka qenë që kur të rritej të puonte si mjek, inxhinier, arkitekt polic, por asnjëherë si Read more

Një enigmë që ka “çmendur” shumë njerëz: A është e mundur të zgjidhet kjo detyrë?

Një problem i matematikës ka çmendur rrjetet sociale. Një video me një detyrë në dukje të zakonshme është publikuar në Read more

Leave a Reply