Uji me klor i pishinës “mund të vrasë” koronavirusin

Uji me klor i pishinave mund ta bëjë koronavirusin pasiv në vetëm 30 sekonda. Kështu raporton një studim nga Imperial College London. Virologët studiuan ndikimin e përqendrimeve të ndryshme të klorit në ujë në virusin SARS-CoV-2. Gjetjet sugjerojnë se rreziku i transmetimit të COVID-19 përmes ujit të pishinës është “tepër” i ulët. “Ne i kemi kryer këto eksperimente në laboratorët tanë të lartë të kontrollit në Londër. Duke përzier virusin me ujin e pishinës, ne mund të tregonim se virusi nuk mbijeton në ujin e pishinës.” shpjegoi autorja e studimit Wendy Barclay, nga Kolegji Imperial në Londër.

Në studim, profesoresha Barclay dhe kolegët e saj gjetën se një përqendrim i klorit prej 1.5 miligramë për litër dhe një pehash midis 7-7.2 zvogëloi infeksionin e SARS-CoV-2 më shumë se 1000 herë brenda vetëm 30 sekondave. Testet e mëtejshme duke përdorur përqendrime të ndryshme të klorit dhe niveleve të pH arritën në përfundimin se klori është më efektiv me një nivel të ulët pehashi. Sipas autorëve, studimi shton provat se pishinat mund të jenë mjedise të sigurta dhe të sigurta nëse merren masat e duhura.

Sëmundja e rëndë që kërcënon ata që zgjohen shpesh në mes të natës

Nëse zgjimet e shpeshta gjatë natës janë një dukuri e përditshme për ju, atëherë shanset për të vdekur para kohe Read more

Prodhohet në Izrael kornea sintetike, miliona të verbër mund të rifitojnë shikimin

Startapi izraelit CorNeat Vision, një kompani e pajisjeve mjekësore oftalmike, njoftoi se zgjidhja e saj më e re, CorNeat KPro, Read more

Leave a Reply