Mandrica – Fshati shqiptar në Bullgari VIDEO

Mandrica në Bullgari. Me pamje autentike edhe në kohë moderne. Ndër shekuj ruan histori shqiptare… Fshati i cili thuhet të jetë themeluar në gjysmën e dytë të shek. XVII, dikur ishte plot jetë… Sot është pothuajse i boshatisur. Këta shqiptarë në rrënjë s’e kanë ndier dorën e shtetit amë. Vizita e korrikut të 2019-s, për ta, por edhe për ambasadorët e Shqipërisë dhe të Kosovës merr kuptim historik.

Shqiptarët, botës i kanë dhënë një “Nënë” dhe disa “Baballarë”

Shkruan: Reshat Nexhipi - Manastir -Botës: Gonxhe Bojaxhiun, Italisë: Garibaldin, Francës: Napoleonin, të ty arbëreshë,Turqisë: Qemal Ataturkun, të dy ,,gjysmë,, Read more

Imami në Stamboll, i cili u bë ‘baba’ i narkomanëve

Kjo është historia e një imami turk i cili ka larguar dhjetëra narkomanë nga ekstremi i varësisë. “Në këtë zonë Read more

Leave a Reply