1 në 6 amerikanë nën 23 vjeç thonë se janë LGBT

Më shumë amerikanë se kurrë e identifikojnë veten si lezbike, homoseksualë, biseksualë, transgjinorë ose queer (LGBTQ) sipas një sondazhi të seksualitetit, me një në gjashtë persona nën 23 vjeç që thonë se janë diçka tjetër e jo heteroseksualë.

Sondazhi i Gallup i publikuar në fundjavë, zbuloi se 5.6 përqind e amerikanëve e klasifikojnë veten si LGBTQ – nga 4.5 përqind në 2017. Kjo ishte hera e fundit që Gallup kreu sondazhe për këtë çështje.

Gallup anketoi 15,000 Amerikanë mbi 18 vjeç dhe zbuloi se nga ata që e identifikuan veten si LGBTQ, 54.6 përqind thanë se ishin biseksualë, 24.5 përqind thanë se ishin homoseksualë dhe 11.7 përqind thanë se ishin lezbike. Një tjetër 11.3 përqind e identifikuan veten si transgjinor ndërsa 3.3 përqind thanë se preferonin të përdornin një term tjetër si ‘queer’.

Të anketuarit ishin në gjendje të zgjidhnin më shumë se një kategori të sondazhit për përgjigjet e tyre.

Sondazhi gjithashtu pyeti të anketuarit në lidhje me ideologjinë politike dhe identifikimin e partisë dhe 13 përqind e liberalëve politikë, 4.4 përqind e të moderuarve dhe 2.3 përqind e konservatorëve thanë se ata janë lezbike, homoseksuale, biseksuale ose transgjinore.

Ai tha se ndryshimet janë ‘disi më pak të theksuara nga identifikimi i partisë sesa nga ideologjia’, me 8.8 përqind të demokratëve, 6.5 përqind të të pavarurve dhe 1.7 përqind të republikanëve që identifikohen si LGBTQ.

Gratë kanë më shumë gjasa sesa burrat të identifikohen si LGBT (6.4 përqind në 4.9) dhe nuk kishte ndonjë ndryshim domethënës arsimor – 5.6 përqind e të diplomuarve në kolegj dhe 5.7 përqind e jo të diplomuarve – kur bëhet fjalë për identifikimin LGBTQ.

Shikoni investimin e sheikve arab në Beograd, projekt 3 miliard euro – VIDEO

Paralajmërimi për investimin në qytetin e Durrësit për një projekt investimi prej 2 miliard dollarësh të sheikve nga Dubai ngjalli Read more

Ministri i Shëndetsisë jep dorëheqje, nuk jam i aftë më…

Ministri i Shëndetësisë i Austrisë, Rudolf Anschober, tha se jep dorëheqje nga pozita, pasi ndihet i rraskapitur nga lufta me Read more

Leave a Reply