Djemtë janë bërë shumë “femra”/ Kina plan për t’i bërë të rinjtë më ‘burrërorë’!

Një njoftim nga ministria e arsimit e Kinës ka bërë bujë pasi sugjeroi se të djemtë kinezë ishin bërë shumë “femra”. Mesazhi është kritikuar si seksist nga shumë përdorues në internet, por disa thonë se të djemtë e njohur të Kinës janë pjesërisht fajtorë. Për një kohë qeveria e Kinës ka sinjalizuar shqetësimin se modelet më të njohura të burrave të vendit nuk janë më të forta, figura atletike si “heronjtë e ushtrisë”.

Kështu javën e kaluar, ministria e arsimit lëshoi ​​një njoftim me një titull që nuk linte asnjë dyshim për qëllimin e saj përfundimtar. Propozimi për të Parandaluar Feminizimin e Adoleshentëve Meshkuj, ka të bëjë me shkollat ku u kërkohet që të reformojnë plotësisht programin e tyre për edukimin fizik dhe të rekrutojnë mësuesit.

Teksti këshillonte rekrutimin e atletëve në pension dhe “zhvillimin e fuqishëm” të sporteve të veçanta si futbolli me qëllim të “burrërimin e studentëve”. Por kishte disa shenja të hershme që sugjeronin se një lëvizje e tillë po vinte. Majin e kaluar, një delegat i organit më të lartë këshillues të Kinës, Si Zefu, tha se shumë prej meshkujve të rinj të Kinës ishin bërë “të dobët dhe të ndrojtur”.

Ka një prirje të meshkujve të rinj kinezë drejt “feminizimit”, pohoi ai, që “do të rrezikonte në mënyrë të pashmangshme mbijetesën dhe zhvillimin e kombit kinez nëse nuk menaxhohej në mënyrë efektive”.

Si Zefu tha se ambienti i shtëpisë kishte ndikuar mjaft, pasi shumica e djemve kinezë rriten nga nënat ose gjyshet e tyre. nShumica dërrmuese e reagimit të djemve kinezë ndaj këtij njoftimi ka qenë negative. Qindra mijëra kinezë kanë reaguar në mediat sociale për të shprehur zemërimin e tyre, ku shumë e quajnë mesazhin e qeverisë seksist.

“A është feminizimi tani një term nënçmues?” pyeti një përdorues i Weibo, duke marrë mbi 200,000 pëlqime. Një tjetër tha: “Djemtë janë gjithashtu njerëz, duke qenë emocionalë, të ndrojtur ose të butë, këto janë karakteristika njerëzore.”

Leave a Reply