Јавно извинување до фирмата The Procter & Gamble Company

Порталот Шќипмедиа пред извесно време објави вест со наслов ( ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Фалсификувани производи се продаваат во маркетите во Македонија – ФОТО ) читај текст…”Ако сте купиле шампон „Head & Shoulders“ во последните два или три месеци во сите продавници, маркети или супермаркети во Македонија, да знаете дека сте измамени. Сите шампони од оваа марка се фалсификат и вие не само што залудно ги потрошивте пари, туку може да се разболите од тие фалсификувани производи”.

Недоволната стручност за препознавање на фалсификат и недоволната информација од страна на новинарот и пропустот на редакцијата најмногу поради преводот од албански на македонские напишано дека сите шампони од овој бренд се фалсификат.

Во врска со ова го повлековме целиот текст и сакаме Јавно да им се извиниме на компанијата The Procter & Gamble Company за претрпената штета.

Целта на новинарот никако не било да се наруши угледот и да се предизвика штета на овој производител туку државните институции па и преставништото на The Procter & Gamble Company во Скопје да преземаат мерки да излезаат на терен и во маркетите ширум земјава да видаат и да констатираат дали се продаваат фалсификувани шампони од овој бренд.

The MFA of Albania announces the agreement: “From January 20, the movement to Serbia can be made with an ID card”

The Ministry of Europe and Foreign Affairs announces that the Albania-Serbia agreement on free movement of citizens enters into force Read more

Dubai’s The Palm island breaks world record for largest fountain – VIDEO

Nakheel Malls recently broke the record for the world’s largest fountain, measuring at a whopping 7,327 m² in Dubai, UAE. Read more

Leave a Reply