Cili është çelësi për të humbur peshë?

Çelësi për të humbur peshë është të digjni më shumë kalori sesa të hani dhe të pini. 

Një dietë mund t’ju ​​ndihmojë ta bëni këtë përmes kontrollit të ushqimit.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të dietave.

Disa, si dieta mesdhetare, përshkruajnë një mënyrë tradicionale të të ngrënit nga një rajon specifik.

Të tjerët, si plani i ngrënies DASH ose një dietë për të ulur kolesterolin, janë krijuar për njerëzit që kanë disa probleme shëndetësore. Por ato gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të humbni peshë.

Ekzistojnë edhe dieta të modës ose të përplasjeve që kufizojnë rëndë kaloritë ose llojet e ushqimit që ju lejohet të hani. Mund të tingëllojnë premtuese, por rrallë çojnë në humbje të përhershme të peshës. Ato gjithashtu mund të mos sigurojnë të gjitha lëndët ushqyese për të cilat trupi juaj ka nevojë.

Përveç një diete, shtimi i stërvitjes në jetën tuaj të përditshme mund t’ju ndihmojë të humbni peshë.

Leave a Reply