10 miliarderët e botës që humbën 14 miliardë dollarë për një ditë

Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk dhe 6 prej miliarderëve më të pasur amerikanë thuhet se humbën 14 miliardë dollarë brenda një dite.

Vetëm një grua u bashkua me listën e humbësve, trashëgimtarja e Wal-Mart Alice Walton, e cila humbi 635 miliardë dollarë në pasurinë e saj, sipas revistës Forbes.

Ndërsa rastet e koronavirusit vazhduan të rriteshin në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë botën, tregjet morën një goditje në fillim të javës, duke i goditur 10 njerëzit më të pasur në Shtetet e Bashkuara. Ata humbën 14 miliardë dollarë në një ditë, sipas raporteve të Forbes.

Rënia e tregut erdhi pasi Shtetet e Bashkuara raportuan një rekord të lartë në rastet e COVID-19.

Nga ana tjetër, CEO i Amazon, Jeff Bezos, pati përfitime të shumta. Ai ishte i vetmi miliarder në listë që pa pasurinë e tij të rritet, sipas Forbes.

Kjo nuk është hera e parë që miliarderët regjistrojnë humbje marramendëse brenda natës gjatë një pandemie.

Më 3 shtator, Dow Jones, Musk, Zuckerberg dhe Gates, 10 miliarderët kryesorë të teknologjisë, humbën 44 miliardë dollarë.

Leave a Reply