Ky është dallimi mes kombit turk e kombit shqiptar

Nexhmedin Spahiu

Një nga dallimet mes kombit turk e kombit shqiptar është se kombi turk u krijua duke e luftuar Perandorinë Osmane, kurse kombi shqiptar u krijua me ndihmën e Perandorisë Osmane.

3 etapat e komb ngjizjes dhe komb formimit shqiptar u përkrahën nga Sulltani.

1. Lidhja e Prizrenit (që më vonë u shtyp nga vetë osmanët, por që pati efektin e ngjizjes së kombit shqiptar).

2. Krijimi i alfabetit shqip i hartuar nga një prift katolik (i madhi Gjergj Fishta) dhe financuar nga vetë Sulltani AbdulHamiti II me kundërblerë të 400.000 $ të sotëm.

3. Insistimi pranë Fuqive të Mëdha Evropiane të përcaktojnë kufijtë e shtetit shqiptar.

Gazsjellësi TAP, Shqipëria rrezikon të mbetet thjesht një vend transiti pa përfitime

Kalimi i gazsjellësit Trans-Adriatik nëpër Shqipëri u lakua si një mundësi për vendin dhe një masterplan për gazifikimin e vendit Read more

Konsulli i Kosovës në Tiranë, i paarsimuar dhe me dosje

Prej disa ditësh kemi denoncuar bazuar në fakte dhe prova konkrete se Konsullata e Kosovës në Tiranë drejtohet nga një Read more

Leave a Reply